Politic

Chicu acuză România de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova

La final de mandat, Ion Chicu a decis să critice România pentru imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova.

Totodată, acesta afirmă că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău a fost una fără conținut.

”Nu am avut pe durata mandatului întrevederi cu partea română decât vizita dlui ministru Aurescu la Chișinău. Nu au avut loc aceste întrevederi în primul rând din cauza poziției guvernului României și autorităților României pentru că au fost așa, foarte clar angajate politic, dar totodată, dialogul a fost păstrat, s-a discutat. Eu cred că nu au fost probleme în această privință. 

Au fost foarte părtinitori în campania electorală, era evident pe cine susțin, cum susțin, au depus toate eforturile, asta este imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova, dar noi suntem parteneri strategici, state care avem o prietenie extraordinară și trebuie să dezvoltăm acestea, dar este evident lucrul și trebuie să spunem lucrurilor pe nume – a fost imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova”, a declarat Ion Chicu. 

Pe durata mandatului său, Ion Chicu, cel care deține cetățenia română, nu a avut parte de nicio întrevedere cu omologul său de la București și nici nu a vizitat România. Asta în timp ce a avut cel puțin 2 întrevederi cu omologii săi de la Moscova în perioada mandatului său: Dmitri Medvedev și Mihail Mișustin. Întrebat care este motivul, premierul demisionar crede că a fost unul politic, scrie Ziarul de Gardă.

Amintim că vizita lui Klaus Iohannis a avut loc la 27 decembrie.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker