Util

Cafea după beţie? Nici să nu vă gândiţi. Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

O noapte de beţie are efecte nefaste asupra organismului. Din cauza excesului de alcool, orice zgomot devine insuportabil, iar din cauza durerilor de cap, apare senzaţia de toropeală şi dispare pofta de mâncare.

Dr. Graham Archard, medic nutriţionist britanic, spune că principala cauză a stărilor neplăcute care apar după excese, fie ele şi alcoolice, este deshidratarea. Ea apare pentru că băuturile alcoolice blochează producţia hormonului numit vasopresina, care ajută organismul să conserve apa.

În astfel de situaţii, specialistul recomandă în primul rând evitarea sucului de portocale şi a băuturilor care au un conţinut ridicat de cofeină. „Fresh-ul de portocale, dar şi celelalte sucuri din citrice trebuie evitate, deoarece acestea cresc nivelul de aciditate din stomac. Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde şi băuturile care au un conţinut ridicat de cofeină accentuează starea de deshidratare. În plus, cafeaua este contraindicată ca tratament împotriva mahmurelii, deoarece accentuează starea de rău după o noapte de beţie”, precizează dr. Archard. Cele mai bune sucuri sunt cele din mere şi sfeclă roşie, sucurile din mere, cartofi şi morcovi, ori cel din roşii, mere şi morcovi. Amestecul făcut din banane, căpşune, miere, lapte şi un praf de sare este o altă metodă de a reduce efectele mahmurelii.

 Pâinea din ovăz sau cerealele integrale sunt indicate la micul dejun, mai ales după o noapte de exces, deoarece eliberează treptat energie în organism. „La fel de bune sunt şi bananele. După o noapte de beţie, sunt indicate şi dulciurile, pentru că au rolul de a reglementa nivelul de glucoză din sânge. Ouăle la micul dejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar şi al proteinelor care dau organismului putere”, spune medicul britanic.

 

Înainte de culcare şi la trezire, bea jumătate de litru de apă, deoarece alcoolul duce la creşterea rapidă a nivelului de zahăr, iar nivelul de insulină din organism va depăşi limitele normale. Pentru a echilibra nivelul de zahăr din corp se mai recomandă suplimente alimentare ce au o concentraţie ridicată de săruri şi minerale.

Evită mâncărurile bogate în grăsime, deoarece pot irita stomacul. Nutriţioniştii recomandă să mâncăm înainte de a ne apuca de băutură, pentru ca organismul nostru să reziste mai mult la alcool.

Pentru a diminua durerile de cap, dr. Graham Archard recomandă paracetamolul în locul ibuprofenului, deoarece calmează durerea de cap, dar poate duce la o eventuală indigestie.

www.gandul.info

                           

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker