Social

Drumurile locale – o prioritate a autorităţilor orheiene

Administrația raionului Orhei alocă surse substanţiale pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor locale.

După cum relatează www.consiliul.orhei, pe parcursul anului 2016, pentru reparația drumurilor publice locale din raion, din Fondul Rutier Raional au fost alocați 6.915.000 lei. Lucrările, fie varianta albă, fie asfaltarea sau plombarea cu asfalt a unor segmente, au fost efectuate în mai multe localități din raionul Orhei, precum ar fi: Isacova, Bolohani, Camencea, Cucuruzeni, Pohrebeni, Berezlogi, Ciocâlteni, Puțintei, Dâșcova, Pohorniceni, Zahoreni, Podgoreni, Vatici, Peresecina, Teleșeu, Târzieni, Step-Soci, Morozeni, Biești, Mârzaci, Mârzești, Susleni, Jora de Jos, dar și pe teritoriul orașului Orhei.

În anul 2017 Consiliul Raional a decis să investească mai mult în asfaltarea drumurilor decât în acoperirea acestora cu piatră spartă, deoarece durabilitatea acestor lucrări este mult mai scurtă și calitatea lor nu mai corespunde cerințelor și angajamentelor autorităților publice de a moderniza localitățile raionului.

În cadrul şedinţei din decembrie t., când s-a discutat această chestiune, preşedintele raionului Tudor Golub a menționat că deja au fost finisate lucrările de proiectare în valoare de circa 1,5 mln de lei a sectorului cu o lungime de 34 km a drumului regional L 307 Orhei – Susleni – Jora de Sus – Lopatna, inclusiv accesele către localitățile Bolohan – Baghia, Pohorniceni și Piatra – Jeloboc, Be-rezlogi, Hâjdieni, Vâșcăuți, Bulăiești, Mârzaci, Mârzești. Pentru realizarea acestui proiect vor fi necesari circa 420 milioane de lei, precizează sursa citată.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker