Evenimente

Un şef de la Penitenciarul nr.17 Rezina condamnat la 7 ani de închisoare

Judecătoria militară Chişinău l-a condamnat pe T.G.P, şeful Serviciului resurse umane al Penitenciarului nr.17 din Rezina la șapte ani de închisoare şi o amendă de 120 de mii de lei pentru acte de corupție. Totodată respectivului i s-a retras gradul special deţinut – maior de justiţie, dânsul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice  timp de 8 ani.

În decizia instanţei se menţionează că vara trecută, T.G.Pl, împreună cu un polițist, au extorcat şi împărţit o mie de euro de la o persoană care dorea să se angajeze în calitate de gardian supraveghetor la penitenciar. Banii respectivi au fost găsiţi acasă la poliţist şi în automobilulo condamnatului.

In şedinţa de judecată inculpatul T. G. P.. fiind audiat privitor la învinuirea ce i se incriminează, nu şi-a recunoscut vina, dar probele acumulate în procesul anchetei, depoziţiile martorilor, interceptările convorbirilor telefonice ale persoanelor implicate în estorcarea şi primirea mitei şi analiza lor în cadrul cercetării judecătoreşti au demonstrat, potrivit instanţei, pe deplin vinovăţia imculpatului. .

Cauza penală în privința polițistului a fost disjunsă într-o procedură separată.

Sentinţa poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chişinău, prin intermediul Judecătoriei Militare, timp de 15 zile de la data pronunţării sentinţei motivate, se menţionează în decizia instanţei de fond.

Tudor Codreanu

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker