Politic

Maia Sandu, după întâlnirea cu Stoiangolo: Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată

Maia Sandu, după întâlnirea cu Stoiangolo: Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 26 decembrie, o întâlnire cu procurosul general, Alexandr Stoiangolo.

În cadrul întâlnirii, Maia Sandu a solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță.

Totodată, aceasta a accentuat că “justiția poate funcționa cu adevărat independent doar având respectul și încrederea din partea cetățenilor. Iar pentru asta, judecătorii și procurorii trebuie să fie integri și buni profesioniști.

„Am solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță, progresul și impedimentele în avansarea și soluționarea în instanță a acestora. Am accentuat că oamenii așteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupție să fie anchetate și pedepsite, iar banii furați să fie întorși statului. Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activității procuraturii. Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată, iar oamenii cinstiți se află în siguranță.

Am reiterat angajamentul meu în calitate de președinte pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova. Justiția poate funcționa cu adevărat independent doar având respectul și încrederea din partea cetățenilor. Iar pentru asta, judecătorii și procurorii trebuie să fie integri și buni profesioniști. Integritatea judecătorilor și procurorilor este garanția independenței lor”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker