Social

Gîlcă: În maxim 3 luni primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge și în Moldova

Gîlcă: În maxim 3 luni primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge și în Moldova.

În timp ce în țările membre UE a început vaccinarea în masă împotriva COVID-19, în Moldova primele doze de vaccin ar putea ajunge abia peste 3 luni, iar procesul de vaccinare ar putea începe cel târziu în toamna anului 2021.

Declarațiile aparțin șefului adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate (DGAS) a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca.

„Cred că în maxim trei luni primele doze de vaccin vor ajunge și în Republica Moldova, iar maxim din toamna 2021 am putea demara un program național accesibil de vaccinare.

Vaccinarile sunt necesare pentru toata populatia, inclusiv pentru cei care au fost infectati cu COVID-19. Pentru imunitate colectiva ar trebui să vaccinam cel puțin 70% din populație, asta înseamnă la modul ideal o necesitate de circa 1,5 mln. doze.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker