Util

Cine şi de ce facilităţi dispune în 2017 la cumpărarea poliţei de asigurare medicală

Persoanele care se asigură în mod individual deja pot să cumpere poliţa de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul  2017. Până pe 31 martie 2017, acestea beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei de asigurare (costului poliţei), care a rămas la nivelul celei de anul trecut – 4056 de lei, relatează serviciul de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Plata poate fi efectuată la oficiile ÎS „Poşta Moldovei” şi la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Şi persoanele fizice care fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar beneficiază de reduceri în cazul dacă se asigură în primele trei luni ale anului 2017.

Notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 lei.

După data de 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat vor plăti poliţa de asigurare medicală în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării.

Persoanele aflate peste hotarele ţării mai mult de 183 de zile vor achita, de asemenea, prima integral după 31 martie, dar fără penalitate şi amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker