Evenimente

Primii 5 Cetățeni de Onoare ai raionului Rezina

Întruniți în ședință extraordinară, vinerea trecută, consilierii raionali de Rezina au examinat 5 proiecte de decizie privitor la conferirea unor personalități titlul „Cetățean de Onoare al raionului Rezina”.

Proiectele de decizie au fost prezentate de către președinta raionului Rezina, Eleonora Graur, care, bazându-se pe prevederile „Regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al raionului Rezina” aprobat prin Decizia nr. 9/5 din 15.12.2015, dar „și pentru activitatea ce a avut o contribuție importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului raionului Rezina la nivel național”, a propus de a conferi onorificul titlu domnilor: Lavrentii Cuşnir, fost prim secretar al CR Rezina  al Partidului Comunist din Moldova între anii 1972 – 1978; Vasile Botnari, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în perioada mai 2013-iulie 2015; Anatolie Ghilaş, din anul 2011 director general al Agenției Relații Funciare și Cadastru; Piotr Cojuhari, fost prim secretar al CR Rezina al Partidului Comunist din Moldova între anii 1978 – 1986; Pantelemon Gavriliţă, fost președinte al Comitetului Executiv Rezina în perioada 1977 – 1990. 

 Cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți în ședință proiectele de decizie propuse au fost aprobate. Deciziile adoptate mai prevăd că distincților cetățeni li se vor înmâna Insigne și Diplome de Cetățean de Onoare al raionului Rezina, fiind trecuți în Registrul de evidență a Cetățenilor de Onoare ai raionului Rezina.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker