Evenimente

Tot mai multă lume social-vulnerabilă necesită asistența autorităților

Tot mai multă lume social-vulnerabilă necesită asistența autorităților.

În raionul Șoldănești, sub supravegherea a 51 de asistenți sociali se află 398 de persoane social-vulnerabile solitare.

Potrivit șefului Direcției Asistență Socială și Protecția Familei, Vladimir Rusu, au fost luate toate măsurile ca aceste persoane să ierneze în condiții normale.

În luna noiembrie 4156 de beneficiari au primit câte 500 de lei pentru perioada rece a anului. Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor de ajutorul social s-a majorat cu circa 1000 de persoane, cifră care mărturisește despre degradarea condițiilor de trai și situației economice a populației. 

Potrivit sursei citate, numărul cetățenilor care ar dori să fie luați la întreținere la Azilul de bătrâni din Șoldănești este în creștere permanentă. La Azil se află la moment 24 de persoane (sunt 27 de locuri) și prioritar sunt cazați acei bătrâni, care n-au rude sau copii.

După cum relatează soldanesti.md, autoritățile din partea locului caută să identifice o încăpere unde să fie plasați temporar, în situații de risc, pentru circa 24 de ore, până se va clarifica situația lor, persoanele fără adăpost. Vladimir Rusu a spus că la Direcție este deja pregătită o asemenea odaie, dotată cu apă la robinet și veceu.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker