Evenimente

Tot mai multă lume social-vulnerabilă necesită asistența autorităților

Tot mai multă lume social-vulnerabilă necesită asistența autorităților.

În raionul Șoldănești, sub supravegherea a 51 de asistenți sociali se află 398 de persoane social-vulnerabile solitare.

Potrivit șefului Direcției Asistență Socială și Protecția Familei, Vladimir Rusu, au fost luate toate măsurile ca aceste persoane să ierneze în condiții normale.

În luna noiembrie 4156 de beneficiari au primit câte 500 de lei pentru perioada rece a anului. Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor de ajutorul social s-a majorat cu circa 1000 de persoane, cifră care mărturisește despre degradarea condițiilor de trai și situației economice a populației. 

Potrivit sursei citate, numărul cetățenilor care ar dori să fie luați la întreținere la Azilul de bătrâni din Șoldănești este în creștere permanentă. La Azil se află la moment 24 de persoane (sunt 27 de locuri) și prioritar sunt cazați acei bătrâni, care n-au rude sau copii.

După cum relatează soldanesti.md, autoritățile din partea locului caută să identifice o încăpere unde să fie plasați temporar, în situații de risc, pentru circa 24 de ore, până se va clarifica situația lor, persoanele fără adăpost. Vladimir Rusu a spus că la Direcție este deja pregătită o asemenea odaie, dotată cu apă la robinet și veceu.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker