EvenimenteTelenești

Pionierii (adică primii) din Câşla…

Miercuri, 16 decembrie, un grup de inițiativă al elevilor Gimnaziului Câşla s-a întreținut cu reprezentanții Direcției Generale Educație Telenești (online). 

Invitația a venit din partea grupului de elevi, în frunte cu președinta Consiliului local, eleva clasei a IX-a, Mihaela Mihailov, informează Direcția Generală Educație Telenești pe reţelele sociale.

Motivul a fost demararea (la nivel local) a Turnamentului în Domeniul Drepturilor Omului/Drepturilor Copilului, acțiune care urmărește inițierea (la orele de educație civică/educație pentru societate) procesul de monitorizare a drepturilor, care nu sunt onorate sau sunt neglijate la nivel de comunitate.

După ce grupul de inițiativă a identificat o problemă imperativă a elevilor Gimnaziului – necesitatea construcției în interiorul instituției a grupului sanitar, aceștia s-au angajat să se adreseze organelor abilitate cu o Notă informativă, în care au argumentat consecințele lipsirii copiilor de dreptul la igienă sanitară.

La discuția online a asistat directoarea Gimnaziului Câşla, doamna Eugenia Bologan, care a menționat, că o copie a Notei informative a ajuns și pe masa dumneaei, iar administrația instituției caută posibilități de soluționare a problemei.

Profesoara de educație pentru societate/educație civică, doamna Efrosinia Macari, prezentă la activitatea online, a rămas mulțumită de modul în care elevii au identificat un drept al lor, de argumentele pe care le-au formulat, urmare a monitorizării problemei și de conținutul Notei informative. 

Reprezentanții Direcției Generale Educație au luat act de Nota informativă a elevilor din Câşla, au apreciat inițiativa lor, argumentele convingătoare și i-au asigurat, că vor depune efort pentru respectarea dreptului la igienă sanitară și sănătate fizică, menționând că, în ultimul timp, tot mai multe instituții educaționale din raion soluționează această problemă, oferind copiilor acces la grupuri sanitare moderne.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker