Social

Iarna pune autorităţile la încercare

Comisia situaţii excepţionale din raionul Şoldăneşti a analizat recent nivelul de pregătire a serviciilor, instituţiilor şi întreprinderilor din teritoriu pentru activitate în condiţii de iarnă. 

Șeful Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri, Victor Iurcu, a informat, că din Fondul rutier au fost alocați peste 300 de mii de lei, de gestionarea eficientă a cărora este responsabilă filiala Șoldănești a SA „Drumuri-Soroca”. Au fost pregătite 470 de tone de material antiderapant, circa 101 tone dintre care au fost deja împrăştiate pe drumuri când a apărut primul gheţuş. 

V. Iurcu a declarat, că atunci pe drumurile regionale din zonele satelor Salcia, Dobrușa, cătunul Lelina au apărut anumite probleme de circulaţie, dar până la finele zilei drumurile au fost deblocate, accidente nu au avut loc. Potrivit soldanesti.md, dumnealui a mai recunoscut că circulaţia pe sectorul de drum spre Tarasova şi dinspre Vadul-Raşcov a fost problematică. 

Sefa Secției Economie, Galina Nani, a menţionat că în ziua cu gheţuş, mai mulţi oamen s-au plâns că nu au fost luate măsuri pentru securitatea deplasării cetățenilor pe trotuarele de pe străzile Eminescu, Păcii, Cantemir ş.a. din oraș. V. Iurcu i-a replicat că trotuarele sunt la balanţa APL de nivelul I şi primăriile trebuie să aibă grijă de ele, inclusiv tratarea lor cu material antiderapant. 

În aceeaşi ordine de idei, președintele raionului, Nicolae Mândru, s-a arătat nemulţumit de nivelul de pregătire pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă în stare normală. „Haideți să recunoaștem că tehnica nu a fost bine pregătită. Bine că ghețușul a ținut doar o zi, dar cum aveam să ne descurcăm dacă el se menținea mai multe zile?”, a remarcat preşedintele.

 Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker