Politic

Dodon, în ultima zi din mandat: Transmit următorului președinte o instituție credibilă

În ultima sa zi din mandatul de președinte, Igor Dodon a venit cu un mesaj către cetățeni.

Aceasta a ținut să le mulțumească oamenilor pentru votul acordat în favoarea sa și pentru toată susținerea pe parcursul a patru ani de mandat.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că transmite viitorului președinte o instituție credibilă, care a prins putere prima dată din 2009 până în prezent.

„ Le mulțumesc cetățenilor care mi-au dat votul, mulțumesc dnei Greceanîi și dlui Chicu pentru colaborarea între Președinte, Guvern și Parlament. Le mulțumesc colegilor din PSRM, care au fost alături de mine în toți acești patru ani. Le mulțumesc separat colaboratorilor din aparatul Președinției. I-am prețuit ca profesioniști și i-am apreciat pe fiecare. Vreau să le mulțumesc partenerilor de dezvoltare. Îi mulțumesc familie, mamei, soției, copiilor care m-au susținut. Doar datorită lor am reușit să rezistăm. Transmit următorului președinte o instituție credibilă. Până în 2016, instituția prezidențială era una de formă. Pentru prima dată din 2009, Președinția a devenit o insituție puternică, cu o agenda separată. Așa ceva din 2009 nu a fost. Însă toate acestea se pot pierde foarte repede”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a ținut să precizeze că președintele țării trebuie să fie mediator între partidele politice.

Președintele țării trebuie să fie om de stat, nu politician de rând. Trebuie să fie alături de oamenii simpli. Două zile în fiecare săptămână să meargă în teritoriu. Nu să stea în clădirea asta pe care am reparat-o eu. Președintele țării trebuie să fie echilibrat în relațiile cu partenerii străini, nu trebuie să atragă țara noastră în lupte geopolitice. Nu luați partea nimănui. Interesele Republicii Moldova trebuie să fie în capul mesei. , a mai punctat Dodon. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker