RezinaSocial

Proiect de anvergură pentru raionul Rezina susținut din fondurile europene

Consiliul Raional Rezina a acceptat să participe la implementarea Proiectului “Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune VII a Țărmurilor Dunării ca bază pentru un traseu cultural“, în cadrul Programului Transnațional Dunărea.

Bugetul proiectului este de 82970 de euro, din care 72970 mii – grant din partea Uniunii Europene, iar 10 mii euro – contribuția Consiliului Raional Rezina.

Inițiativa aparține preotului Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei, paroh al Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă” din Rezina (vedeţi şi „La Rezina va fi şi o biserică a Mitropoliei Basarabiei” din nr. trecut al „C”).

După cum a menționat dumnealui răspunzând la întrebările consilierilor, inițial a mers cu această propunere la Consiliul Raional Orhei, care nu a acceptat-o, fără a invoca motive (ulterior cineva a completat răspunsul preotului: în raionul Orhei sunt acceptate și implementate numai inițiative din partea lui Ilan Șor).

Proiectul urmează să fie implementat timp de 30 de luni. În acest proces Consiliul Raional Rezina va avea în calitate de parteneri un grup solid de instituții de învățământ superior, muzeistice și corporații de afaceri din țările Uniunii Europene. 

Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea economică și socială durabilă a localităților raionului în baza întroducerii lor în circuitul turistic transnațional dunărean și valorificarea largă a patrimoniului natural, istoric și cultural local, identificarea și promovarea bunelor practici din domeniul turismului, elaborarea și aprobarea în acest aspect a unor soluții durabile și ecologice, întroducerea raionului Rezina în traseul cultural transnațional dunărean, elaborarea unui registru al obiectelor turistice  existente în teritoriu și crearea de pachete turistice, materiale promoționale pentru vizitatori interni și externi, stabilirea relațiilor de colaborare și implicarea în dezvoltarea turismului a agenților economici, proprietarilor de pensiuni, hoteluri, întreprinderi de alimentație publică etc.

Astfel, raionul Rezina are șansa să devină o destinație turistică atractivă atât pentru turiști, cât și pentru potențiali investitori. Luate în ansamblu, toate aceste activități urmează să contribuie la dezvoltarea economică și socială a localităților, creșterea nivelului de viață al cetățenilor.

În următoarele zile administrația raionului urmează să constituie un grup de lucru responsabil de implementarea proiectului și să semneze Acordul de parteneriat.

Tudor Iașcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker