Evenimente

China a întrecut Rezina

Conform informației canalului de televiziune oficial chinez CCTV, citat de Agerpress, la sfârșitul lui 2016, după trei ani de lucrări de construcție, chinezii au inaugurat darea în folosință a podului Beipanjiang.

Acest pod face legătura între provinciile Yunnan și Guizhou din sudul Chinei. Podul are o lungime de 1.341 de metri și se ridică la înălțimea de 565 de metri deasupra râului Nizhi. Astfel, acest pod a devinit cel mai înalt pod din lume. Lucrările, la care au participat peste 1000 de persoane, au început în anul 2013 și s-au încheiat în septembrie 2016 și au costat un miliard de yani, sau aproximativ  138 milioane de euro.

Informația în cauză mi-a amintit de epopeea construirii drumului de ocolire a orașului Rezina, care durează de prin anii optzeci ai secolului trecut. Faptul că China a întrecut Rezina (în problema dată!) nici că se discută. Însă apare fireasca întrebare: cât costă lucrările la drumul nostru, care timp de trei decenii și mai mult se construiește și se construiește…

Foto: doza de bine. 

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker