Politic

Guvernul Chicu a demisionat. Anunțul făcut de premier

Guvernul Chicu a demisionat. Anunțul a fost făcut miercuri de către prim-ministru, după consultările cu președintele în exercițiu, Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ion Chicu a subliniat că în prezent, obiectivul principal este dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. 

Anticorupție.md precizează că pentru după-amiaza zilei de miercuri la Parlament a fost programată o ședință extraordinară în cadrul căreia urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Amintim că fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost propus la 13 noiembrie 2019, de către președintele Igor Dodon, pentru funcția de prim-ministru. Chicu a fost anterior consilier prezidențial, fiind numit la 8 iulie 2019. 

Guvernul condus de Ion Chicu, din care fac parte majoritatea consilierilor președintelui Igor Dodon, a fost votat la 14 noiembrie de 62 de deputați, între care parlamentari din fracțiunile PSRM și PDM și un deputat independent. Deputații din Partidul Șor au declarat că se abțin de la vot, iar cei din Blocul ACUM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker