Economie

În 2019, statul a alocat câte 21 de lei pentru fiecare tânăr din țară

În 2019, statul a alocat câte 21 de lei pentru fiecare tânăr din țară.

Cheltuielile din bugetele locale pentru tinerii din Republica Moldova sunt în scădere. Pentru anul 2021, statul va aloca cu 38,4 milioane de lei mai puțin pentru domeniul tineret și sport decât în 2020.

Media cheltuielilor făcute de autoritățile publice locale per tânăr în 2019 a constituit suma de 20,84 lei, fiind în descreștere față de anul 2018 (23.9 lei).

În calitate de agenție ONU, împuternicită să ofere suport tinerilor și susținere potențialului acestora, UNFPA și-a propus drept scop consolidarea capacităților părților interesate la nivel local și național în procesul de elaborare și monitorizare a bugetelor locale din perspectiva necesității tinerilor, pentru ca potențialul fiecărui tânăr să fie valorificat”, a precizat Ion Donea, manager program, UNFPA Moldova, în cadrul prezentării publice online a raportului privind ”Evaluarea cheltuielilor alocate sectorului de tineret în cadrul bugetelor APL-urilor de nivelul II pentru anul 2019”.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2019 în Republica Moldova numărul tinerilor depășește 1,1 milion, ceea ce constituie aproape 34% din populația țării.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker