Evenimente

Drumarii din Şoldăneşti promit că nu vor fi probleme

În cadrul şedinţei comisiei pentru situaţii excepţionale din raion, convocate la începutul săptămânii curente, Mihai Gandrabur, şeful drumarilor din Şoldăneşti a declarat că, după primele viscole, pe toate drumurile din teritoriu se circulă normal. Sursa citată a precizat că întreprinderea dispune de suficientă tehnică pentru a asigura buna circulaţie în teritoriu şi în continuare.

Mihai Gandrabur a precizat că mai dificilă a fost situaţia pe traseul naţional Râbniţa-Bălţi, în regiunea satelor Pohoarna-Cotiujenii Mari, Cotiujenii Mari-Cunicea, traseele locale Cuşmirca-Vadul-Raşcov, Mihuleni-Alcedar. Anume în aceste regiuni persista pericolul blocării drumurilor în cazul unor viscole puternice.

Graţie eforturilor depuse de colectivul sectorului „Drumuri-Şoldăneşti” a fost asigurată legătura cu toate localităţile. Au reuşit să ajungă la şcolile de circumscripţie şi elevii din satele megieşe.

Mihai Gandrabur a dat asigurări că drumarii sunt disponibili să asigure o circulaţie normală a mijloacelor de transport pe drumurile din raion pe tot parcursul iernii:  au fost depozitate 3 tone de motorină, 350 tone de material antiderapant şi 900 tone de nisip, circa o sută de mii de lei sunt rezervaţi pentru procurarea combustibilului în caz de necesitate.

Pentru deszăpezirea arterelor rutiere drumarii au mobilizat nouă unităţi specializate şi tot utilajul tehnologic din dotare.

La curăţarea carosabilului înzăpezit au fost antrenate şi tractoarele, utilajul de la „Regia Apă-Şoldăneşti” şi „Salubritate-Şoldăneşti”.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker