Politic

Zelensky: M-am întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu. O susțin, ea știe

Zelensky: M-am întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu. O susțin, ea știe.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a vorbit într-un interviu despre victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a declarat deschis că o susține și că Moldova și-a ales un lider democratic.

M-am întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu. Nu am avut mai multe contacte cu alți lideri ai guvernului sau cu fostul guvern din Moldova din motive evidente, pe care tocmai vi le-am explicat. O susțin pe Maia, ea știe. I-am spus asta chiar înainte de alegeri – oricare ar fi rezultatul, vă susținem. Îmi place Moldova în ansamblu cu un astfel de lider și îi doresc dezvoltare democratică”, a adăugat Zelensky.

Totodată, în cadrul interviului, Zelensky a spus că știe care este poziția lui Sandu față de Crimeea, și că aceasta este mult mai clară decât poziția fostului președinte Dodon.

„În ceea ce privește victoria Maiei Sandu la alegeri, vă spun sincer, poporul, Moldova a ales pe cine a vrut. Înainte de alegeri, Ucraina nu a putut oferi sprijin deschis niciunui candidat. Înainte ca Maia Sandu să devină președinte, ea a zburat în Ucraina în calitate de prim-ministru și m-am întâlnit cu ea și știu poziția ei față de Crimeea, iar poziția ei față de Ucraina, în ansamblu, cu privire la războiul din Donbass, este mult mai clară decât poziția președintelui precedent – Dodon”, a declarat Zelensky.

Amintim că Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker