RezinaSocial

La Rezina va fi şi o biserică a Mitropoliei Basarabiei

La Rezina va fi şi o biserică a Mitropoliei Basarabiei.

Consilierii orășenești de Rezina (cu excepţia fracţiunii PSRM) au permis Primăriei Rezina să identifice în teritoriu un teren pentru amplasarea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă” a Mitropoliei Basarabiei.

Propunerea Primăriei se bazează pe demersul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă” a Mitropoliei Basarabiei ca urmare a înregistrării comunităţii religioase Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă” din or. Rezina. 

  „Locaşul ce ni-l dorim a-l construi va aduce alinare şi sprijin duhovnicesc nu doar locuitorilor oraşului, ci şi celor din întreg raionul Rezina, fiind prima biserică a Patriarhiei Române ce va fi durată după căderea Uniunii Sovietice în acest spaţiu ce-i aparţine  de drept şi ca urmare ne regăsim într-o misiune onorantă, reparatorie – acea de a-i oferi bisericii noastre posibilitatea de a-şi regăsi locul de onoare în inima Rezinei”, se menţionează în demersul semnat de preotul Sergiu Aga, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei, paroh al Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă” din Rezina.

Părintele Sergiu Aga până acum a fost paroh al Bisericii Ortodoxe Româneşti „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din municipiul Orhei.

De asemenea este cunoscut pentru numeroasele acţiuni de binefacere, dar şi pentru poziţia sa în calitate de consilier independent în Consiliul Raional şi Consiliul Municipal Orhei.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker