CUVÂNTUL la 25 de aniSocial

Ziarul şi rolul lui în viaţa cititorilor şi societăţii (III)

Tudor Ţopa, deputat în Primul Parlament din partea alegătorilor raionului Rezina, semnatarul Declaraţiei de Independenţă, autor al 88 de cărţi de proză documentară, Om Emerit: Populaţia, precum se ştie, a fost întotdeauna lacomă de comunicare şi informaţii. Corifeii gândirii antice spuneau: dacă doi inşi se întâlnesc la un pârâu de munte şi îşi dăruiesc unul altuia câte un măr, fiecare se alege cu un singur fruct. Iar dacă ei fac schimb de idei, fiecare rămâne cu câte două idei.

O asemenea punte simbolică de legătură între cititori  serveşte, timp de 25 de ani, publicaţia CUVÂNTUL, fondată şi condusă de înzestratul cronicar Tudor Iaşcenco din Rezina, care a adunat în jurul său un buchet de talente darnice, erudite şi combative. Prestigioasa lor ediţie deservește patru raioane din fostul judeţ Orhei, apare săptămânal în 12 pagini, frumos aranjate poligrafic şi într-o ţinută lingvistică excelentă. Unde mai pui aici şi cele şase volume enciclopedice „30 de întrebări de-acasă”, care dau valoare celebrităţilor meleagului natal! 

Eu urmăresc cu interes activitatea acestui vrednic colectiv redacţional. Între timp am avut plăcerea să apar coautor la cinci cărţi editate de publicistul Tudor Iaşcenco. 

Mă bucur de realizările echipei redacţionale din Rezina. Să faci un săptămânal voluminos, într-o perioadă de cumplită criză economică şi teribilă pandemie, e un act de mare bărbăţie.  

Vă felicit şi vă doresc, prieteni, inspiraţie şi ani fructuoşi în viitor! 

Elena Ciorici, profesoară, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, or. Șoldănești: Săptămânalul CUVÂNTUL este o publicație dorită și binevenită în casele gospodarilor din Șoldănești. Ziarul este atractiv prin diversitatea tematicii destinată persoanelor de diferite vârste și ocupații. Această publicație mediatizează știrile de ultimă oră și activitățile din raioanele Orhei, Rezina, Șoldănești și Telenești.

Aș putea să mă refer la unele activități de provocare a tinerilor pentru a-i motiva să participe la varii concursuri naționale, la activități de sensibilizare a voluntariatului în susţinerea celor mai triști: fie persoanele de la Azilul de bătrâni, fie pensionarii solitari sau neajutorați.

De asemenea, în paginile ziarului sunt elucidate aspecte din viața antreprenorilor tineri, dar și a celor cu experiență. Citesc cu interes și materialele despre pământenii  noștri plecați din țară, care au posibilitatea să-și expună în paginile ziarului și pe pagina sa electronică experiența acumulată peste hotare, condițiile de viață de acolo, problemele cu care se confruntă, dar și succesele pe care le înregistrează, inclusiv grație bunei pregătiri în școala de la baștină. 

Ziarul oferă tuturor cititorilor șansa de a colabora, a-și expune opiniile. Pentru elevii claselor gimnaziale și liceale este o platformă de a se implica în viața socială, de a-și încerca puterile în ziaristică și literatură, diferite proiecte locale, regionale sau naționale.

Săptămânalul a devenit mult mai atractiv și căutat în ultimul timp. Mai ales de când ne confruntăm cu pandemia de Covid-19 acest ziar este ca o binecuvântare în casele pensionarilor izolați de societate. Cunosc multe cazuri când cei care, din motive economice, nu-l pot abona, îl împrumută de la vecini, rude ca să-l citească. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker