Evenimente

Diplome, colaci și țuică, trofeie de la festivalul din Fălticeni

Ansamblul folcloric ”Ciocâltenenii” de la căminul de cultură Ciocâlteni a participat, alături de peste 20 de co-lective artistice din România, la Festivalul obiceiurilor de iarnă la Fălticeni, județul Suceava, care a avut loc în primele zile ale Anului Nou.

 

”Am primit invitația Primăriei Fălticeni cu care am inițiat în toamnă relații de înfrățire. Succesul nostru a fost unul nemaipomenit, spectatorii cerând interpretarea colindelor noastre la ”bis”.  Întrucât suntem în zone folclorice diferite, faptul că ne desparte ceva distanță, dar și Prutul de la 1812 încoace, spectatorii și specialiștii în domeniu au rămas încântați de evoluarea noastră”, a relatat pentru ”C” Ion Ionașcu, primarul de Ciocâlteni.

Vasile  Știrbu, conducătorul ansamblului ne-a relatat că asemenea schimburi culturale sunt foarte necesare.

”Publicul românesc, mai ales cel din Moldova istorică, este foarte receptiv la orice evoluări ale artiștilor amatori de dincoace de Prut, precum suntem impresionați și noi de moştenirea spirituală de la vatra dânşilor, astfel îmbogăţindu-ne reciproc, întregindu-ne folclorul. Apropo, ansamblul nostru a fost răsplătit cu o Diplomă, colaci pentru urători ca prin Moldova și… 5 litri de țuică. Fiți de acord, o distincție mai originală nu putea propune nimeni altcineva decât nişte fraţi,” a menţionat dl Ştirbu. 

Amintim că ansamblul ”Ciocâltenenii” este unul din cele mai solicitate colective la festivaluri folclorice peste hotarele țării. În vara anului trecut colectivul a participat la asemenea festivaluri organizate la Brașov, România și Rovini, Croația de la unul revenid cu o medalie de argint.

 În imagine: La festival au participat zeci de colective artistice de amatori, fiecare prezentând datini şi obiceiuri de la vatră, moştenite din străbuni.

Ion Cernei                      

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker