EvenimenteTelenești

Vicepreședintele raionului Telenești, Alexandru Isac, la un pas de a fi demis

Alexandru Isac, vicepreședintele raionului Telenești și președintele organizaţiei teritoriale Telenești a PSRM, a fost zilele acestea la un pas de a fi demis, după ce la ședința Consiliului Raional din 10 decembrie și-a prezentat raportul de activitate.    

Cu o zi înainte de sesiune, raportul lui Alexandru Isac a fost discutat în Comisia consultativă de specialitate, care l-a avizat negativ. Reacții critice a trezit raportul și în timpul sesiunii Consiliului, mai ales din partea consilieri-lor Blocului ACUM. Critici dure i-a adresat vicepreședintelui și Iurie Tulgara, președintele fracțiunii PAS, consilierul independent Alexei Mereuță, consilierul PAS, Vasile Popa.

”Ne-am înțeles cu domnul Isac în privința convocării unei ședinte extraordinare încă acum câteva luni, la care trebuia să trasăm inclusiv niște măsuri de îmbunătățire a situației în agricultură, dar mai departe de vorbe nu s-a mers. Avem, de fapt, mai multe pretenții față de dumnealui, iată de ce i-am propus să-și dea demisia, fiindcă demonstrează o incompetență vădită în domeniu, dar nici dorință de a face ceva”, ne-a spus Vasile Popa.  

Isac a rămas în funcție pentru că moțiunea de cenzură împotriva sa nu a întrunit numărul necesar de voturi. Împreună cu cei 12 consilieri ai Blocului ACUM au votat independentul Alexei Mereuță și trei dintre cei șase reprezentanți ai PDM, inclusiv președintele fracțiunii, Alexei Vrăjitoru. Contra au fost 3 consilieri ai Partidului Șor, 4 socialiști și 6 peledemiști. 

Valeriu Lazarenco, primarul de Leușeni și unul din liderii OT a PLDM, ne-a explicat refuzul colegilor săi de a vota pentru demiterea lui Isac astfel: ”Noi am mai explicat de ce nu am făcut alianță în Consiliu cu Blocul ACUM: în campania electorală din toamna trecută PPDA a avut un comportament ostil față de PLDM, astfel au ars toate podurile dintre noi. Dacă Blocul ACUM și o parte din PDM doresc schimbări în conducerea raionului, ar fi normal ca propunerile să se discute din timp. Candidaturi la funcții sunt multe, dar acestea trebuie analizate ca să găsim varianta optimă”, a remarcat V. Lazarenco.

Alexandru Isac nu a fost de găsit pentru a-și expune părerea asupra pretențiilor față de sine.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker