Evenimente

Din generaţie în generaţie

La Ghiduleni, copiii întotdeauna participă alături de maturi la sărbătorile naţionale laice şi religioase. Ei se pregătesc din timp cu plăcere, încurajaţi şi susţinuţi fiind de doamna directoare Svetlana Balenschi, dl Constantin Vetrilă – acompaniere muzicală, doamnele învăţătoare Stela Iftodi, Nadejda Cuiban şi Lidia Tudose.

Astfel, elevii au evoluat cu programe artistice dedicate Crăciunului pe stil nou (25 decembrie), apoi de Revelion în faţa părinţilor, antrenându-se şi într-un emoţionant concurs pentru titlul de ,,Mister cocoşel” și ,,Miss găinuşă”,  iar de Naşterea Domnului pe stil vechi (7 ianuarie) au pregătit un program special, prezentându-l în Locaşul Sfânt, unde erau aşteptaţi de enoriaşi. Marian Uncu, Ion Pânzaru, Dan Morari, Sava Pânzaru, Varvara Budurin, Adriana Ureche, Gheorghe Djogan, Danu Cuiban, Ruslan Istrati, Octavian Melnic, Mihaela Ţurcan, Nicoleta Vetrilă au colindat cu glasuri de îngeri, fetiţele au prezentat „Sorcova”.

În încheierea acestei magice sărbători, părintele Alexei Pozdircă a mulţumit micilor Crăciunei şi Crăciuniţe din şcoala primară pentru aceste clipe de revelaţie spirituală aduse mirenilor, înmânându-le cadouri şi amintindu-le totodată să păstreze această frumoasă şi sfântă tradiţie: slăvirea Naşterii Domnului prin recitări şi cântece în Sfânta Biserică.

 Ion Tudose, comuna Ghiduleni

Foto de Nadejda Cuiban

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker