EvenimenteRezina

Parteneriat la nivel local – comuna Țareuca

Atunci când oameni motivați se unesc pentru un scop comun, orice inițiativă are șanse reale de reușită. Viața oamenilor începe să se schimbe, când ei conștientizează că doar implicându-se în activitățile comunității și susținându-se reciproc pot reuși să aibă o viață mai bună în localitatea lor. 

În comuna Țareuca, implicarea cetățenilor și sinergia actorilor comunității reprezintă cheia succesului pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și bunăstare socială a cetățenilor și dezvoltarea solidarităţii intergeneraționale.

În anul 2015, în comuna Tareuca, la inițiativa unui grup de voluntari, a fost înregistrată Asociația Obștească ”Andromeda”. Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieţii membrilor comunităţii, în special a celor aflaţi în dificultate, cu risc de marginalizare şi excluziune socială. 

Pe parcursul celor 6 ani de activitate, asociația “Andromeda”, cu suportul administrației publice locale și altor instituții din comunitate, a implementat mai multe proiecte și inițiative, cum ar fi, de exemplu: voluntariat și vizitarea persoanelor în etate, activități de îmbătrânire activă, activități de mobilizare comunitară la soluționarea problemelor comunității, sesiuni de informare a populației despre drepturile lor, dezbateri publice, instruiri și activități educaționale, activități de participare la viața socială pentru persoane în etate, atelier de țesut în cadrul proiectului C.O.V.O.R. (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere), atelier de olărit, activități culturale, înfiinţarea Ansamblului folcloric „Pădureanca” etc. 

Administrația publică locală a oferit în anul 2015 un spațiu pentru Grupul de voluntari în clădirea Grădiniței de copii din satul Tahnăuți și co-finanțare pentru cantina socială, care a activat în comuna Țareuca timp de 2 ani. Autoritățile locale și instituțiile comunitare au oferit sprijin material și financiar și au susținut toate inițiativele grupului de voluntari (salubrizarea spațiilor, curățarea şi amenajarea izvoarelor, înverzirea și amenajarea localității, evenimente culturale etc.). 

Activitățile realizate de grupul de voluntari au condus la implicarea și altor instituții din comunitate ca școala, primăria, agenții economici, biserica, iar împreună au reușit să repare scările de acces spre Oficiul poștal, biserică și Centrul medicilor de familie din satul Țahnăuți, unui pod și scărilor dintre două parți ale satului etc.

Aceste activități au condus la sporirea interesului comunității pentru cunoașterea și soluționarea problemelor comunitare. Oamenii au devenit mai activi în viața socială și au conștientizat faptul că doar prin implicare  civică în viaţa comunităţii pot genera schimbările pe care și le doresc în localități. 

Toate aceste succese au fost posibile datorită parteneriatului AO ”Andromeda” cu asociația HelpAge International Moldova. Aducem  sincere mulțumiri întregii echipe de angajați de la HelpAge International Moldova pentru susținere, ajutor, bunăvoință, înțelegere, amabilitate, instruire, pentru contribuţia dumnealor în schimările ce s-au produs la nivel de  comunitate și individual. Fie ca acest sfârșit de an să vă aducă tuturor liniște sufletească, speranță de viață, iar Lumină Divină să se reverse în toate faptele bune pentru binele apropiaților.

Parteneriat la nivel local
În imagine: Proiectul ”C.O.V.O.R.” (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere) implementat de AO ”Andromeda”în parteneriat cu Primăria Țareuca şi BP ”Afanasie Talpă” din Țahnăuți, finanțat de Ministerul Sănătății, Mincii și Protecției Sociale în cadrul Programului de Granturi Mici în Domeniu Îmbătrânirii Active, a culminat cu festivalul local ”Meșterul din mine” .

Alexandra Socol, directoare-executivă  AO ”Andromeda”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker