Evenimente

Parteneri din Marea Britanie în rol de Santa Klaus la Ivancea

Toți copiii de la gimnaziile și grădinițele din comuna Ivancea au primit cadouri de Crăciun din partea membrilor unui ONG din Sufloc, Marea Britanie, care au venit încoace cu două camioane grele și un microbuz. 

Dna Holly Field, conducătoarea grupului, din care fac parte 8 persoane, ne-a relatat că majoritatea dintre ei sunt angajați ai Socieții Naționale ”British Telecom” care gestionează toate rețelele telefonice fixe din Marea Britanie și sunt membri ai  ONG-ului „TEECH Telecoms Eastern European Challenge” care, începând cu anul 1998, a materializat  proiecte de suport tehnic pentru spitale, școli din România și Republica Moldova:

”În vara anului trecut am construit instalații sanitare la gimnaziul din Ivancea. Iar acum am decis să aducem  cadouri pentru copii, dar și ajutoare pentru familii social vulnerabile: produse alimentare, cărucioare, bastoane, etc.”, ne-a spus dna Holly Field.

Elizaveta Lotca, fostă asistentă medicală, acum pensionară ne spune că este bucuroasă de cadoul care l-a primit de la oaspeții englezi: ”Aveam mare nevoie de acest cărucior. Acum voi avea posibilitate să mă deplasez mai ușor prin casă, chiar să îndeplinesc unele lucrări în gospodărie. Adică pot să-mi schimb viața”. 

Michael Rotwel, care a avut rolul de Santa Claus, ne spune că a făcut o cale de la Valul lui Adrian, care întretaie teritoriul Angliei, până la Valul lui Traian, aflat pe teritoriul R.Moldova, adică a traversat de-a curmezișul teritoriul fostului Imperiu Roman, distanță care visa s-o parcurgă și este mulțumit de călătorie:

”Am adus pentru copii și persoanele aflate în dificultate cadouri care-i vor face să uite de tristețe, să simtă sprijinul semenilor lor de pe insulele britanice. Doar uniți la nevoie putem depăşi dificultățile”, ne-a spus dl Rotwel.

În imagine: Elizaveta Lotca (în stânga), primind în dar scaunul cu rotile înmânat de dna Holly Field.

Ion Cernei

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker