Evenimente

Cântecul îi împacă pe oameni cu Dumnezeu

La Biblioteca Publică din satul Mateuți, raionul Rezina, în curând îşi va începe activitatea un SNB întitulat “Clubul interpreților și minunile internetului”, prin care urmărim scopul să ajutăm tinerii să preia şi să promoveze mai departe tradițiile folclorice, dar şi să exerseze în muzica ușoară prin intermediul programei karaoke.

În acest fel, copiii, adolescenţii, tinerii din satul nostru vor putea lua adevărate lecţii de folclor de la membrii formației “Comoara satului Mateuți”, unul din cele mai bune colective de amatori din raion şi chiar din republică. Dovadă e şi faptul, că între 24 decembrie şi 14 ianuarie formaţia noastră a fost invitată să participe la diverse acţiuni culturale, notoriu fiind spectacolul obiceiurilor de iarnă “Aprindeți luminile” în studioul Teleradio Moldova, alături de colective consacrate din republică, artişti profesionişti din ţară şi din România.

Desigur, nu am lipsit nici de la Festivalul raional “Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoțel”. Iar în seara de Revelion, în curtea primăriei Mateuți, acest minunat colectiv a interpretat pentru săteni cântece și colinde.

În ziua de Crăciun cu bucurie am mers să colindăm la Mănăstirea Saharna, alături de alte formaţii de maturi şi copii din raion şi din ţară, desfăşurând un adevărat festival în aer liber.

Pe 8 ianuarie, de Sărbătoarea Maicii Domnului, formația “Comoara satului Mateuți” a mers să colinde enoriaşii la biserica locală “Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, invitată fiind de părintele Ioan Javgurean.

Prin crearea “Clubului interpreților și minunile internetului” vom fortifica rolul bibliotecii de centru cultural important din localitatea noastră, arhivând și păstrând comorile de preț din tradiția și obiceiurileneamului.

Anghelina Ursache, şefa bibliotecii publice, membră a formaţiei “Comoara satului Mateuţi”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker