Politic

Socialiștii vor să schimbe data sărbătoririi Zilei Europei din 9 pe 8 mai

Socialiștii vor să schimbe data sărbătoririi Zilei Europei din 9 pe 8 mai.

Deputații PSRM propun schimbarea datei de sărbătorire a Zilei Europei de pe 9 pe 8 mai, întrucât aceasta se suprapune cu Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei.

„Având în vedere faptul că strămoșii majorității cetățenilor Republicii Moldova au avut de suferit pe seama evenimentelor odioase produse în acea perioadă, ziua dedicată comemorării evenimentelor produse pe timpul celui de-al doilea Război Mondial, comportă un rol deosebit în societate. Circa 600 de mii de moldoveni au luptat în acest război. Peste 70 de mii de soldați și-au dat viața pentru lupta cu agresorii.

Menționăm, că este de neconceput rezumarea cifrelor enunțate la o simplă statistică, în primul rând fiind vorba de zeci de mii de suflete, destine, planuri de viitor și speranțe înăbușite de negura războiului. Astfel, data de 9 mai de-a lungul a peste șapte decenii se asociază în inimile oamenilor cu Victoria împotriva represiunilor naziste, produse în perioada celui de-al doilea Război Mondial”, se arată în inițiativă.

Proiectul propus va fi examinat astăzi de Comisia Juridică pentru numiri și imunități a Parlamentului.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker