Social

Preotul a scos satul la săniuș

Mare veselie pe un deal la Sămășcani, raionul Şoldăneşti. La inițiativa părintelui Mihail Făgurel, parohul bisericii din localitate, cu susținerea primăriei, duminică, peste trei sute de localnici au venit la marginea satului, unde a fost improvizat un săniuș. Astfel a fost pus începutul unei noi tradiții.

Deoarece iarna cetățenii în mare parte îşi petrec timpul liber în fața televizorului sau a calculatorului, organizatorii săniuşului au decis să improvizeze câteva pante pe un deal din vecinătatea satului, pentru a promova modul sănătos de viaţă, dar şi pentru a se distra împreună, a consolida spiritul comunitar.

Gospodarii și gospodinele au venit la săniuș cu plăcinte și izvar. Nemijlocit în câmp, au gătit o zeamă și au prăjit cartofi.

De menționat că, la inițiativa parohului Mihail Făgurel, vara trecută au fost organizate câteva curse cu bicicletele, iar în preajma sărbătorilor de iarnă au fost desfășurate competiții cu genericul ”Familia sportivă”.

Natalia Golub

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker