Evenimente

Program de granturi pentru tineri

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat pe 16 ianuarie curent, în cadrul unei conferinţe de presă, Programul anual de Granturi dedicat susținerii și dezvoltării sectorului neguvernamental de tineret din Republica Moldova prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

 

În cadrul conferinţei au participatMinistrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, Ion Donea, Şef Direcţia Tineret şi Carina Eni, Consultant principal, Direcţia Tineret din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

La eveniment Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu a rezentat o sinteză de informare a aspectelor ce ţin de implementarea proiectului, precum şi alte detalii.

“La concurs pot participa organizaţiile de tineret din Republica Moldova care desfăşoară proiecte şi iniţiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel naţional cît şi regional. Anul trecut am avut 78 de aplicanți, iar la 22 de proiecte s-au oferit finanțare. În anul 2016 am avut un buget de peste 3,5 milioane de lei, iar în acest an am decis să-l majorăm. Astfel, fondul de finanțare pentru Programul de granturi pentru anul 2017 va constitui 4 milioane de lei. Totodată, mizăm să mărim numărul aplicanților. După cum bine cunoaştem, din anul 2016 a intrat în vigoare noua Lege cu privire la Tineret, care prevede majorarea vârstei la tineri de la 30 la 35 de ani. De aceea, din acest an pot să aplice tinerii până la 35 de ani”, a declarat Ministrul Victor Zubcu.

Totodată, demnitarul a menţionat că, în cadrul Programului Granturi pentru anul 2017 vor fi susţinute proiectele care vor contribui la implementarea planului de acţiuni al SNDST 2020 în baza a patru priorităţi: Participarea tinerilor; Servicii pentru tineri; Oportunităţi economice pentru tineri; Consolidarea sectorului de tineret.

Acţiunile care pot fi susținute în cadrul Programului de Granturi includ următoarele: campanii, cursuri, concursuri, tîrguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminarii, traininguri, instruiri, mese rotunde, expoziții, dezbateri, consultări, congrese, conferinţe, schimburi de experienţă bilateral şi multilaterale, participări la evenimente internaţionale, întîlniri oficiale, cursuri de instruire, crearea de site-uri şi de reţele de comunicare, realizarea unor emisiuni radio şi televizate precum şi alte acţiuni similar consecrate sectorului de tineret.

Valoarea grantului oferit constituie:

– Pentru proiectele care se vor realiza la nivel local/regional suma minimă acordată poate fi de 70 000 lei pînă la 200 000 lei maximum.

– Pentru proiectele care se vor realiza la nivel naţional/internaţional suma minimă acordată poate fi de 100 000 lei pînă la 350 000 lei maximum.

– Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 10 luni şi trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2017.

Dosarul poate fi depus pînă la data de 13.02.2017, ora 16:00, la Cancelaria Ministerului Tineretului şi Sportului, mun. Chişinău, bd. Ştefancel Mare şi Sfânt, 162.

 

Documentele privind criteriile și condițiile de selectare a proiectelor, formularul de aplicare precum și prezentul anunț le puteți accesa pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului – www.mts.gov.md , la secțiunea Programul de Granturi. Alte detalii pot fi solicitate la nr. de telefon: 022.820.864 (Direcția Programe de Tineret) sau la adresa de email: tineret@mts.gov.md.

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker