Social

Germania a rămas în urmă față de noi

La 5 ianuarie c. Associated Press, citată de digi24.ro. ne informa cum „un bărbat din vestul Germaniei a constatat că persoane necunoscute i-au zidit ușa de la intrare în cursul nopții și nu a mai putut ieși din casă până când nu a demolat zidul”. Autorii ştirii mai concretizează că bărbatul s-a adresat la poliție, declarând că s-a simțit ca un berlinez în august 1961, când fără anunțare a fost ridicat Zidul Berlinului.

„Ofițerii nu știu deocamdată dacă a fost vorba de o farsă ori un act de răzbunare, dar au demarat o anchetă”, se mai spune în comunicat.

Acest incident mi-a adus aminte de epopeea rezineanului Ilie Dăscălaș, care într-o zi s-a trezit cu unica fereastră de la garsoniera sa zidită. Aceasta s-a întâmplat cu vreo 6-7 ani în urmă, așa realităţile din Rezina le bat pe cele din Germania.

Dacă neamțul a reuşit foarte operativ să scape de zid, apoi moldoveanul Dăscălaș continuă să trăiască ca graful Monte Cristo, adică fără a vedea lumina soarelui și fără a respira aerul Patriei natale, deoarece nu i se permite să scoată cotileţii din fereastră. Ofițerii germani au demarat o anchetă pentru a-i trage la răspundere pe făptaşi. La noi cu totul altă făină se macină la moara justiției. Cazul lui Dăscălaş şapte ani se află în proces de judecată, dar fără niciun rezultat. Între timp omul continuă să trăiască ca într-un cavou…

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker