EvenimenteTelenești

La clacă au îngrădit și amenajat gunoiștea satului

Mai mulţi locuitori din Verejeni, raionul Teleneşti, şi-au luat uneltele şi au ieşit să amenajeze pe parcursul săptămânii trecute gunoiștea satului, îngrădind suprafața respectivă.

În acest scop, din mijloacele primăriei au fost procurați  stâlpi de spalier și  800 de metri liniari de plasă metalică. 

Serghei Popa, primarul localității, spune că gunoiștea a fost amenajată pe teritoriul fostei ferme de porcine acum 16 ani. Inițial s-a crezut că digul de pământ ar putea stăvili plasticul și hârtiile să nu le împrăştie vântul pe câmp, dar nu a fost aşa. 

”Ne-am dat seama că acestea ar putea ajunge până în satul vecin, Ratuș. Am chemat lumea din sat prin rețelele de socializare și prin anunțuri postate în locurile publice. S-au adunat circa 40 de persoane, în mare parte bărbați tineri, care au venit cu hârlețe, lopeți și greble. Am mai practicat clăci şi înainte – la săpatul unor tranșeie pentru conductele de apă, la construcţia drumurilor din sat în variantă albă.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care încă o dată au dat dovadă că le este drag satul unde trăim și le pasă de mediul ambiant. Împreună vom reuși să avem un sat curat și să ne respectăm unul pe altul, să nu fim iresponsabili și să prețuim lucrurile făcute cu suportul și munca depusă… Mă mândresc cu voi, dragi consăteni!”,- a remarcat primarul de Verejeni.  

Satul Verejeni este implicat în proiectul moldo-francez de gestionare a deșeurilor, care a demarat  recent. Participarea sătenilor la acțiuni de salubrizare face parte din campania de conștientizare din cadrul proiectului respectiv, cea mai mare parte a deșeurilor vor fi reciclate, ne-au precizat la primărie. 

Ion Cernei                         

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker