Advertoriale

De cinci ani SE „Bordnetze” SRL scrie istorie în Moldova!

SE „Bordnetze” SRL, unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din ţară, marchează cinci ani de activitate în Moldova. SE „Bordnetze” SRL este o filială a „Sumitomo Electric Bordnetze” și a fost înregistrată în decembrie 2015.

Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, localizată în municipiul Orhei, Republica Moldova. 

Mihail Singerean
Mihail Sângerean

La moment, SEBN Moldova are peste 3000 de angajați, unul dintre care este Mihail Sângerean, care activează în calitate de inginer procese și echipamente. Din 2010, timp de cinci ani, a fost plecat peste hotare, dar compania SEBN MD l-a determinat să revină acasă.

„Era anul 2016, citisem un articol despre proiectul dat și investițiile care urmau să aibă loc aici, la Orhei. Acest lucru și dorința de a afla ceva nou m-au determinat să trimit CV-ul la companie. 

În prima zi la SEBN am avut parte de un tur prin hala de producție. Atunci era o hală mică, intermediară. Am rămas foarte impresionat de felul cum operatorii la o stație de lucru asamblau modulele uitându-se pe niște foi, care de fapt erau niște instrucțiuni. Atunci mi s-a părut destul de interesant”, a spus el.

Totodată, Mihail a menționat că condițiile de muncă la SEBN MD sunt cele mai bune din regiune, iar utilajele – moderne. 

„Nu a fost deloc dificil să mă deprind cu utilajele pentru că de la bun început am avut parte de instruire din partea colegilor mai experimentați din România și Ucraina. 

Utilajele din fabrică sunt moderne și corespund cerințelor și normelor actuale din domeniul securității muncii, iar asta este cel mai important”, a precizat Mihail Sângerean. 

El spune că salariul este foarte atractiv și direct proporțional cu funcția și munca pe care o depun angajații zi de zi, iar colectivul este foarte unit. 

„Cu unii dintre colegi am devenit prieteni apropiați, chiar și rude pe parcurs. Participăm împreună la meciurile de fotbal organizate de companie în fiecare miercuri pentru toți doritorii. La aceste meciuri participă colegi din mai multe departamente. În alți ani, chiar au fost organizate competiții sportive la fotbal și volei. Anul acesta, din cauza pandemiei, activitățile cu participarea masivă a angajaților au fost sistate”, a adăugat Mihail.

Angela Tolstii
Angela Tolstâi

Angela Tolstâi deține funcția de supervizor de calitate în cadrul SEBN Moldova. A venit la SE „Bordnetze” SRL cu trei ani și 7 luni în urmă. Faptul că va lucra aproape de casă, cu transport și hrană gratuite, condiții de lucru bune, au determinat-o să se angajeze.

„Până acum am lucrat tot în domeniul cablajului la o fabrică din Chișinău. Aici este ceva nou pentru noi. Este mai curat, mai confortabil și mai binevenit pentru mine. 

Prima zi de muncă aici nu m-a speriat. Fac practic tot același lucru pe care l-am mai făcut anterior, dar pe parcursul a trei ani și șapte luni de când sunt la companie am reușit să urc trei trepte profesionale”, a menționat Angela.

Ea a precizat că, condițiile de muncă sunt foarte bune. Are parte de protecție socială și medicală, precum și acces la un punct medical la care poate apela oricând are nevoie. În comparație cu locul precedent de muncă, salariul ei de aici este cu mult mai mare.

Vadim Vasilescu
Vadim Vasilescu

Vadim Vasilescu este șef de sector și spune că a venit la SEBN Moldova pentru că, compania este aproape de casă și îi oferă un salariu destul de motivant.

„În anul 2016 eu lucram la Chișinău și făceam naveta deja de opt ani şi jumătate. De profesie sunt profesor de istorie și am îmbinat munca de pedagog cu munca de la compania „StarCom Chișinău” în calitate de șef de tură în pază. Când am aflat că s-a deschis fabrica respectivă la Orhei, am înaintat CV-ul, iar după câteva interviuri am fost acceptat. Prima zi de muncă aici a fost plină de emoții pozitive. 

Oamenii din start m-au îndrumat și m-au instruit. Toți au fost receptivi, iar asta m-a ajutat cât mai operativ să mă integrez în colectivul de aici. 

În acești patru ani am înaintat de la un simplu operator până la șef de sector. Acum am 540 de oameni în subordine. O muncă pe cât de solicitantă, pe atât de dinamică și motivantă”, a menționat Vadim.

El spune că utilajele din cadrul companiei sunt performante, iar orice persoană care trebuie să lucreze cu ele este instruită. Numai după ce persoana este certificată, are dreptul să lucreze cu un anumit utilaj. Certificarea are loc periodic pentru a reînnoi cunoștințele și abilitățile angajatului.

Totodată, Vadim a precizat că a avut și deplasări de serviciu în România, unde a fost instruit de colegii de acolo. 

„Responsabilitatea ce îmi aparține presupune multă cunoaștere, interacțiune, încredere, decizii prompte și rapide, ajutor reciproc. Sunt lucruri care nu ar fi posibil de realizat fără o echipă bine consolidată și armonioasă, în care înțelegerea se produce din jumătate de cuvânt, dintr-o singură privire. Or în cei 5 ani de activitate, am reușit să ajungem și la acest nivel”, a punctat Vadim Vasilescu.

SE „Bordnetze” SRL este o companie-fiică a „Sumitomo Electric Bordnetze” AG (SEBN), care, la rândul ei, este o companie germano-japoneză, specializată în producerea de cabluri şi alte componente pentru industria de automobile. SEBN este membru al grupului japonez „Sumitomo Electric Industries Group”, care are o istorie bogată, cu aproape 400 de filiale în toată lumea.

SEBN este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 39 de mii de angajați în 14 țări. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții”Sumitomo Electric Bordnetze” sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen – mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker