Social

În raionul Rezina nu sunt locuinţe de lux?

În raionul Rezina sunt doar două persoane care au în proprietate locuințe cu valoarea estimativă mai mare de 1,5 milioane de lei și suprafața totală de peste 120 m. p. Respectivii au viză de reşedinţă în Rezina, dar locuințele sunt situate în or. Chișinău.

Maria Nasu, angajată a Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Rezina, ne-a relatat că ambii proprietari au achitat impozitul pe avere, valoarea sumară a căruia fiind de cca 37 mii de lei și care a fost transferat în Bugetul de Stat.

Începând cu 01 iulie 2016, Codul Fiscal al R. Moldova a fost completat cu un nou capitol – impozitul pe avere, care prevede impozitarea persoanelor fizice ce au în proprietate privată locuințe reflectate în registrul bunurilor imobile cu valoarea estimativă a unei locuințe de 1,5 milioane lei și mai mult, iar suprafața totală a acesteia este nu mai mică de 120 m. p.

Potrivit sursei, drept bază pentru impozitare serveşte valoarea estimativă a acestor bunuri calculată de organele cadastrale teritoriale și care sunt puse la dispoziția inspectoratului fiscal. Față de acestea se aplică impozitul pe avere, ce constituie 0,8% din valoarea estimativă a imobilului. Ultima zi de achitare a acestui impozit în 2016 a fost 26 decembrie. Pentru fiecare zi de neachitare în termen se aplică penalități.

Foto simbol. Sursa: ZdG

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker