Social

Maria Furdui, laureată a Premiului Ministerului Culturii

În cadrul Galei Premiilor anuale ale Ministerului Culturii, ediția 2017, care s-a  desfăşurat la Chişinău de Ziua Naţională a Culturii, Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale ”Vasile Alecsandri” din Telenești s-a învrednicit de premiul ”Ion Madan” acordat pentru implementarea proiectelor culturale în bibliotecă.

 

Este vorba în special de proiectele „Biblioteca fără frontiere”, proiect  intercultural virtual realizat de 4 biblioteci din or. Pitești, România și alte 6 biblioteci din Republica Moldova, și proiectul „La bibliotecă se învață mai bine”.

La festivitate au fost acordate premii similare pentru activități notorii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, artelor plastice, restaurării, conservării patrimoniului cultural, promovării culturii în mass-media, managementului în domeniul culturii în anul 2016.

Elita din raionul Telenești a primit cu bucurie vestea despre aprecierea muncii dnei Furdui:

  ”Am putea împărţi în două istoria de 70 de ani ai Bibiotecii din Telenești: până la venirea Mariei Furdui la bibliotecă și după asta or, graţie dumneaei şi colectivului pe care-l conduce, aici au fost implementate proiecte, iniţiate activităţi interesante. În rezultat avem un cititor care cugetă, participă la viața comunitară, biblioteca este frecventată permanent de o mulţime de utilizatori”, a remarcat Eugenia Ioxa, șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești.

”Au fost implementate multe proiecte interesante. Datorită unuia dintre acestea – ”Două culturi – aceiași țară”, într-o jumătate de an au fost create atâtea punți de colaborate cu Autonomia Găgăuză, cât politicienilor noştri nu le-a reușit în peste două decenii. Biblioteca din Telenești îi bucură pe beneficiarii ei cu activități inspirate, de suflet. Și în asta un merit deosebit aparţine Mariei Furdui”, a remarcat Vadim Lelic, primarul de Telenești. 

Reporter “C”                                                   

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close