Evenimente

Şedinţa de judecată împotriva jurnalistului Victor Sofroni din nou a fost amânată

Şedinţa de judecată Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, împotriva jurnalistului Victor Sofroni din nou a fost amânată. De această dată, judecătoarea Ramona Moşneguţu a refuzat examinarea pe motiv că pe parcursul activităţii în cadrul procuraturii raionului Şoldăneşti, împreună cu jurnalistul Victor Sofroni a realizat mai multe reportaje pe cazuri de rezonanţă. Anume pentru a evita învinuiri de părtinire faţă  de părţile implicate în dosar, făcând trimitere la legislaţia în vigoare, la Codul deontologic, judecătoarea a refuzat să judece cazul.

Amintim că şeful Poliţiei din Şoldăneşti l-a acţionat în judecată pe jurnalistul Victor Sofroni pe motiv că acesta ar fi tirajat în presă „informaţii defăimătoare şi judecăţi de valoare fără substrat factologic suficient de tipul: „în loc să întreprindă măsuri pentru a face ordine în colectiv şi să-i pună la respect pe cei care prejudiciază imaginea poliţiei, conducerea IP Şoldăneşti a întreprins acţiuni de intimidare a jurnaliştilor pentru a-i obliga să nu scoată gunoiul din raion. Pentru faptul că în urma acestor emisiuni a fost admonestat de conducerea MAI, şeful poliţiei din Şoldăneşti, Cazimir Trocin, a mobilizat efectivul să distrugă ”clanul Sofroni”, vorba dânsului, susţine jurnalistul. După asta, poliţia îl reţine pe ex-inginerul Regiei pe motiv că dânsul intenţiona să părăsească ţara pentru a se eschiva de răspundere apoi a demarat percheziţii la Regia Apă-Şoldăneşti”.

Pentru aceste afirmaţii, reclamantul solicită încasarea de la pârât a unui prejudiciu moral în sumă de 50 mii de lei şi dezminţirea informaţiei defăimătoare în presă.

Prima şedinţă de examinare a litigiului de către Judecătoria Şoldăneşti a fost fixată pentru 12 decembrie 2016, dar a fost amânată pentru că, pe motiv de boală, reclamantul Cazimir Trocin nu s-a prezentat.

În imagine: Victor Sofroni.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker