ExternOrhei

Cum s-au repartizat cele 1717 de voturi de la Orhei în alegerile parlamentare din România

Cum s-au repartizat cele 1717 de voturi de la Orhei în alegerile parlamentare din România?

La secția de votare deschisă la școala de muzică din Orhei, pentru alegerile parlamentare din România au votat 1720 de cetățeni români. Potrivit datelor Autorității Electorale din România, au fost înregistrat 1717 voturi valabile.

Cifra voturilor este mai mare decât cea de la alegerile parlamentare din 2016, când la Orhei au fost înregistrate 1381 de voturi valabile, dar mai mică decât în alegerile prezidențiale de anul trecut, când la Orhei au fost înregistrate 1819 voturi valabile în primul tur.
Potrivit datelor Autorității Electorale din România, la care se referă radioorhei.info,  voturile exprimate la secția de votare din Orhei s-au împărțit în felul următor

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL71941,87 %
PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ45026,20 %
ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR1699,84 %
ALIANȚA USR PLUS1458,44 %
PARTIDUL PRO ROMÂNIA1186,87 %
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT563,26 %
VOLOŞENIUC ŞTEFAN492,85 %
PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN70,40 %
UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA40,23 %


Potrivit Europa Liberă, după numărarea a 99% din voturile exprimate în alegerile parlamentare din România (fără cele exprimate în diaspora), scrutinul de duminică a fost câștigat surprinzător de clar de Partidul Social Democrat cu 30% din voturi, urmat de Partidul Național Liberal de guvernământ cu 25% și alianța USR-PlUS cu aproape 15%.

O altă surpriză a alegerilor, al doilea scrutin organizat în România pe fundalul pandemiei de coronavirus, este plasarea pe locul patru al noului partid ultra-conservator și unionist AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) condus de George Simion cu aproape 9% din voturi.

Partidul minorității maghiare UDMR a intrat în Parlament cu peste 6% din voturi. Sub baremul de reprezentare parlamentară au rămas Partidul Mișcarea Populară, înființat de fostul președinte Traian Băsescu și partidul Pro România, desprins din PSD, al fostului premier Victor Ponta.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker