Social

La Teleneşti a fost decernat al doilea Mare Trofeu DAC

Ediția 2017 a Zilei Naționale a Culturii s-a desfășurat în ziua de naştere a Marelui Eminescu, în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Vasile Alecsandri”, din Teleneşti. În cadrul acestui eveniment de suflet a fost omagiat Luceafărul litera-turii române, interpretate piese pe versurile poetului, s-a vorbit despre realizările înregistrate în raion în domeniul culturii şi a fost decernat al doilea Mare Trofeu DAC.

Festivitatea a demarat cu tradiționalul colind, prezentat de ansamblul de bărbați „Trandafir de la Moldova” , conducător artistic Ion Grițcu. A urmat un recital de poezie dedicat poetului național Mihai Eminescu, susținut de elevi de la Gimnaziul „M. Eminescu” și Liceul Teoretic „L. Blaga”. De asemenea în scenă a evoluat ansamblul vocal „Crăițele” de la BPR „V. Alecsandri” și taraful „Vatra Ciulucului” de la Centrul de Cultură Telenești, conducător artistic Vasile Rotari, interpreții Alexei Codreanu, Lilian Balan, Vasilisa Răilean, Ilie Cazacu ş.a.

Cu diplome și suvenire au fost recompensate persoane din diferite domenii de activitate, care au contribuit la dezvoltarea și valorificarea culturii teleneștene. Printre aceştea, Rodica Bârsan, profesoară, directoarea Muzeului de Etnografie din s. Sărătenii Vechi, Maria Șarpe, președinta organizaţiei raionale a Sindicatului lucrătorilor din cultură, Victor Drăgan, primarul satului Budăi, Aurelia Dobjanschi, șefă-adjunctă a BPR „V.Alecsandri”; Veronica Casian, colaboratoare la Grădinița „Andrieș”, Ilie Cazacu, profesor de istorie la Gimnaziul „M. Eminescu”.

Marele Trofeu DAC- 2017 (Dăruire pe Altarul Culturii) i-a revenit unei doamne deosebite, care a contribuit nemijlocit la realizarea diferitor proiecte culturale, fiind și un adevărat mesager al culturii naționale – Veronica Bunu. Nefiind în țară, dna Veronica a fost felicitată de către participanţii la festivitate prin skype. Apropo, Marele Trofeu DAC a fost înmânat pentru a doua oară. În anul trecut de acest premiu prestigios s-a învrednicit Ellen Swan, voluntară din Corpul Păcii SUA în R.Moldova.  

Evenimentul a finalizat cu depuneri de flori la bustul marelui Mihai Eminescu.

În imagine: Evoluiază Ansamblul „Vatra Ciulucului” de la Centrul Raional de Cultură Teleneşti.

 

Olesea Caţer, specialistă la Secţia Cultură Teleneşti

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker