Politic

Disensiuni în organizația teritorială Orhei a PPPDA

Patru persoane, printre care și președintele organizației teritoriale Orhei a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Ion Levința, au anunțat într-o conferință de presă la IPN, că părăsesc formațiunea.

În acelaşi timp, reprezen-tanții OT Orhei a PPPDA își acuză fostul lider de trădare. 

 

După cum a declarat Ion Levința, organizația teritorială de la Orhei din start s-a divizat în două grupuri: unul constituit din oameni onești, care își doresc să combată regimul oligarhic, iar altul format din persoane controversate, caracterizate prin traseism politic, chiar și indivizi cu antecedente penale. Levința afirmă că, deși această divizare era evidentă, Năstase și-a exprimat susținerea pentru grupul compromis și a încercat promovarea acestuia la conducerea organizației teritoriale.

Ion Levința a insistat că Andrei Năstase nu mai reprezintă platforma în jurul căreia s-au unit oameni care și-au dorit să schimbe ceva în țară și să lupte cu sistemul oligarhic. Dânsul a mai spus că deocamdată doar patru persoane fac parte din grupul de inițiativă de părăsire a partidului, însă în zilele ce urmează mai mulți membri vor pleca din formațiune, pentru că sunt nemulțumiți de situația creată și de atitudinea dictatorială a șefilor de partid.

În replică la declaraţia celor patru, vicepreședintele PPPDA, Chiril Moțpan a declarat pe pagina sa de pe o reţea de socializare că “Organizația Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri, ci rămâne fidelă idealurilor pentru care luptă Platforma, iar prin autopurificare aceasta devine mai puternică”.

Chiril Moțpan afirmă că președintele organizației „a venit nu pentru a salva țara de mafia lui Plahotniuc, ci pentru a face bani, pentru a se pricopsi cu ceva”, transmite IPN.

Potrivit lui Chiril Moţpan, pe 15 ianuarie, la solicitarea Consiliului organizaţiei teritoriale Orhei, dânsul, împreună cu Andrei Năstase, a avut o întâlnire cu un grup de membri de partid și susținători ai PPPDA Orhei. „Se presupunea că vom avea un dialog, un schimb de păreri privind situația din cadrul organizației și identificarea unor acțiuni menite să deblocheze starea de incertitudine, apărută după mai multe întâlniri ale lui Ion Levința, actualul președinte al organizației teritoriale, cu individul pe nume Nicolae Gârbu. Aceștia au complotat pentru a convinge membrii organizației teritoriale să adere la un efemer proiect politic al lui Nicolae Gârbu și Vasile Iacubov, foști membri ai Biroului Politic al Platformei Demnitate și Adevăr”, menționează Chiril Moțpan.

În aceeaşi ordine de idei, Victor Mudrea, președintele Organizației municipale Orhei, a declarat, tot în cadrul unei conferințe de presă la IPN, că gestul lui Ion Levința reprezintă o tentativă de distrugere a PPPDA, în schimbul unui automobil, oficiu și leafă de 10 mii de lei. Potrivit lui, acest lucru a fost făcut prin intermediul lui Nicolae Gârbu, care ar fi „portavoce pentru cel care și-a propus să distrugă forța populară”.

În imagine: Potrivit celor patru membri ai organizației teritoriale Orhei a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, aceştea au hotărât să părăsească formaţiunea pentru că ea nu îi mai reprezintă și ei nu mai au încredere în liderul formațiunii, Andrei Năstase.

 

Foto trm.md

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker