Evenimente

Despre capcanele internetului

Am primit oaspeți pe 31 ianuarie, în Gimnaziul Lalova.  Pe ospețe ne-au venit două domnișoare jurnaliste Cristina Lupu de la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) din București și Stela Roman de la Asociația Presei Independente din Chişinău, care au desfăşurat împreună cu directoarea-adjunctă, dna Ludmila Iftodi, o lecție în tema: „Educația pentru media” pentru elevii claselor a VIII-a și a IX-a. 

„O armă cu două tăișuri este media” – așa ne-a spus doamna profesoară. Media e factor de progres a standardelor culturale ale vieții, dar și mijloc de dominare și manipulare. Provocările sunt mari în fiecare zi, curiozitatea – la fel. Suntem atrași de cultura digitală- jocuri, videoclipuri, chat-uri, rețele sociale. Nu-mi pot închipui măcar o zi din viața mea fără telefon, internet. Am înțeles la lecția în cauză, dar și la cele precedente, că există reguli stricte în spațiul virtual, la fel ca și în cel real. Suntem dornici să aflăm care sunt capcanele de care trebuie să ne ferim. Acum înțeleg că avem nevoie să fim ghidați adecvat pentru a utiliza corect mass-media.

Am așteptat cu mare nerăbdare să treacă recreația și să particip la un workshop, primul în viața mea.

Ei…, worcshopul ne-a lăsat un gust plăcut, așa …de mai vrem. Clar, pe înțelesul nostru, ne-a vorbit domnișoara Cristina Lupu despre capcanele internetului. Dar nu ne-am speriat – vom învăța să ne descurcăm și vrem să fim învățați cum s-o facem. Ne-a promis jurnalista de la București că mai revine.

Vizita a avut  loc în cadrul proiectului “Educaţia media se face în şcoală”, implementat de Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) din România. Acest proiect este sprijinit financiar de Ambasada Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului. 

  Ana Arhirii, elevă în cl. a VIII-a la Gimnaziul Lalova, raionul Rezina

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker