Politic

Cine a fost Lenin?

Ideologia marxist-leninistă are la această întrebare un singur răspuns: una din cele mai influente figuri politice din secolul XX, fondatorul URSS şi al mişcării comuniste internaţionale.

Lenin a fost transformat de această ideologie într-un idol la care şi astăzi se mai închnă mii de oameni de dife-rite naţionalităţi. Pe de altă parte, după căderea regimului comunist şi desfiinţarea URSS, în spaţiul public au apărut şi alte informaţii despre acest om, care până atunci erau păstrate sub griful „strict secret”. De exemplu, portalul rusesc unofficial Justice a răspuns la întrebarea din titlu în felul de mai jos.

 

 

Propaganda sovietică i-a atribuit calităţi şi capacităţi excepţionale în mai multe domenii. În realitate Vladimir Ulianov a avut studii superioare incomplete. Nu a lucrat nico zi avocat, precum se considera, ca jurnalist a scris pentru nişte ziare cu circulaţie foarte redusă. Fratele lui, Alexandru, a fost condamnat la moarte pentru terorism. Vladimir Ulianov a preferat să locuiască în afara Rusiei, în cărţile sale predomină laudele în adresa politologilor germani, Karl Marx şi Fridrih Enghels şi diverse motive de ceartă cu adversarii săi politici din Rusia. A fost o persoană extrem de controversată, bolnavă incurabil de sifilis, care a trăit concomitent cu două femei. 

A condus Rusia aproximativ 6 ani, de la sfârşitul anului 1917 până la începutul anului 1924. În acea perioadă Rusia, una din cele mai puternice sub aspect economic ţări europene, s-a transformat într-un semi-deşert sărac, o ţară ruinată din punct de vedere economic şi social, unde oamenii decedau cu miile de tifos şi foamete în masă. Sistemul judiciar a fost înlocuit de CEKA – un organ de exterminare în masă a unor pături sociale.

Politică dominantă a statului a devenit jefuirea industriaşilor, ţărănimii, negustorimii, distrugerea instituţiilor de cult.

URSS şi-a propus drept scop primordial exportul revoluţiei socialiste şi instaurarea dictaturii proletariatului în toată lumea.

Etapele principale din biografia lui Vladimir Ulianov (Lenin).

Anii 1905-1917: a fost unul din organizatorii şi însufleţitorii teroriştilor din Rusia, mobilizându-i la omorârea şi jefuirea funcţionarilor de stat şi reprezentanţilor organelor de drept.

În a. 1917 s-a întors în Rusia prin Germania, care era în stare de război cu ţara sa. Cu banii nemţilor a organizat prima revoluţie colorată (roşie) din lume.

În a. 1918 a săvârşit cea mai mare trădare din istoria propriei ţări, capi-tulând în faţa Germaniei şi oferindu-i în proprietate veşnică Ucraina, Belarus, Letonia, Lituania, Estonia şi Georgia. Astfel au fost trădaţi şi aliaţii care au continuat să lupte cu agresorul german.

În acelaşi an a ordonat executarea întregii familii a ţarului Nicolai Romanov, inclusiv a  copiilor minori. A urmat „teroarea roşie” – un genocid fără seamăn împotriva poporului Rusiei. A organizat primele lagăre de concentrare, exterminarea în masă a diferitor pături sociale, astfel provocând războiul civil în care au fost ucişi peste 10 mln de oameni, elita ţării a fost nevoită să emigreze peste hotare.

A impus ţării comunismul de război, care presupunea confiscarea averilor cetăţenilor (case, bănci, întreprinderi, etc.), jefuirea în masă a ţăranilor.

În 1920, la ordinul lui, armata a distrus, folosind artileria, aviaţia şi mijloacele chimice de distrugere, ţărănimea din regiunea Tambov.

În 1921-1922, urmare politicii de confiscare a produselor alimentare de la ţărani, în Rusia au murit de foame peste 5 milioane de oameni.

Anul 1921 a fost consemnat prin faptul că a încercat să restabilească cumva economia ţării, distrusă de noul regim, anunţând despre Noua politică economică a guvernării bolşevice, care a permis în oarecare măsură salvarea populaţiei şi a ţării de la un faliment total.

1922 – anul jefuirii şi distrugerii în masă a bisericilor, iniţierii unor represiuni fără precedent faţă de credincioşii de toate confesiunile. Tot în acest an, la iniţiativa lui Lenin a fost întemeiat imperiul sovietic, care la fel s-a deosebit printr-un genocid fără de seamăn faţă de propriul popor.

A murit de sifilis în 1924, lăsând puterea în mâinile unui regim banditesc, care s-a menţinut aproape şapte decenii doar pe teroare, minciună şi făţărnicie.

Acestea sunt faptele principale ale lui Vladimir Ulianov (Lenin). Fapte pentru care dânsul ar fi meritat să fie blestemat de conteporani şi urmaşii lor. Dar complicii lui, pentru a-şi justifica şi propriile crime în faţa umanităţii, au făcut din el un idol. Şi asta necătând la faptul că nici una din ideile lui Lenin nu s-au adeverit în viaţă. El declara că în scurt timp după revoluţia socialistă va dispărea noţiunea de stat, nu va mai fi nevoie de armată şi poliţie… În foarte puţin timp după revoluţie în urss s-a instaurat la putere dictatura birocraţiei de partid, care a exploatat populaţia, inclusiv proletariatul, în perioada socialismului şi mai crunt decât ţarismul.

Exportul revoluţiei proletare de asemenea a eşuat. Socialismul sovietic s-a dovedit a fi formaţiune economică extrem de neeficientă, comunismul – o utopie, Sovietele – o parodie a parlamentarismului, legat de mâini şi de picioare de birocraţia de partid şi politica ei permanentă de falsificare a alegerilor.

Într-un timp se părea că toate miturile despre Lenin şi operele sale au fost deconspirate şi  lumea a înţeles ce se ascunde în spatele acestora.

Dar în ultimii ani cineva încearcă să renască leninismul şi imperiul lui – urss. Acest curent se simte îndeosebi în Rusia şi unele teritorii din spaţiul ex-sovietic. Generaţiile tinere care cunosc despre Lenin şi socialismul lui numai din miturile cizelate cu grijă de-a lungul anilor de mecanismul de propagandă comunist pot fi influenţate de acest curent. Iată de ce am şi decis să publicăm şi această informaţie până nu demult secretizată de către oficialităţi…

Pentru o înţelegere mai profundă a problemei vom  recurge la o metaforă. Închipuţi-vă o femeie care păstrează lângă icoană fotografia persoanei care a violat-o de mai multe ori, apoi i-a omorât copiii. Fără îndoială, lumea ar considera-o nenormală. Dar cum poate fi tratat un popor care continuă să se închine cadavrului unui om care a violat în modul cel mai pervers mai multe generaţii, a fost iniţiatorul unui genocid în masă a milioane de concetăţeni?

Sursa: https://www.facebook.com/unoffjustice/posts /400122690376761:0

În imagine:În Republica Moldova Partidul comuniştilor continuă să mintă lumea să voteze pentru ideologia maxist-leninistă.  

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker