EvenimenteOrhei

Fostul administrator al ÎM Orhei Transport – printre persoanele reținute în dosarul fraudei bancare

Fostul administrator al ÎM Orhei Transport – printre persoanele reținute în dosarul fraudei bancare.

Printre cele șase persoane reținute vineri de procurori și ofițerii CNA sunt ex-președinți și foști funcționari de la Banca Socială, Banca de Economii și Unibank, cele trei bănci devalizate prin scheme frauduloase la sfârșitul lui 2014, scrie anticorupție.md, citată de radioorhei.info.


Potrivit sursei citate în șirul persoanelor reținue intră și Sergiu Albot care a fost numit administrator la ÎM Orhei Transport la puţin timp după ce Ilan Șor a devenit primar. Albot a ocupat anterior posturile de vicepeședinte al „Unibank” şi administrator  al “Băncii Sociale” – două din cele trei instituţii bancare falimentate la sfârşitul anului 2014, parte din frauda bancară cunoscută cu numele de „Furtul miliardului”. 

Numele soţiei lui Sergiu Albot, Maria, apare alături de cel al lui Ilan Șor în raportul Companiei britanice „Kroll” privind frauda bancară din 2014. În anul 2017, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare, în prima instanţă,  pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, dar a fost eliberat de sub strajă și plasat sub control judiciar, până la pronunţarea unei decizii judecătoreşti definitive.

 În iunie 2019, Ilan Șor, care tocmai devenise parlamentar, a părăsit pe ascuns Republica Moldova,  concomitent cu liderul Partidului Democrat, care a fost impus să renunţe la guvernare, Vladimir Plahotniuc. Cei doi sunt daţi în urmărire naţională şi internaţională, fiind bănuiţi de organizarea fraudei bancare – „Furtul miliardului”.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker