Evenimente

Şi satul Negureni are o istorie scrisă

A văzut lumina tiparului cartea ”Negurenii din brațele Răutului”, semnată de scriitorul Tudor Țopa. După cum am fost informați la primăria Negureni, cartea a intrat deja în bibliotecile din localitate, iar lansarea ei va avea loc când pericolul pendemiei se va diminua.

Volumul are peste 330 de pagini și peste 100 de ilustrații, cea mai mare parte color.

”Am pornit să aştern istoria Negurenilor de la cele 10 movile, de fapt gorgane scitice, care demostrează că civilizația are aici rădăcini milenare. Am vorbit despre urmele lăsate de negureneni în istoria ținutului și a țării, între aceștea Teodosie Bujniță care a votat Unirea, a fost prefect de Orhei în perioada interbelică. Am scris și despre viața satului în trecut și prezent, o istorie interesantă și captivantă”, ne-a destăinuit autorul.

Cartea mai conține informații ample despre transformările satului din ultimii ani, pentru ce  autorul a beneficiat de ajutorul mai multor  specialiști în diferite domenii: Ion Sava, fost agronom-șef în gospodăria agricolă colectivă din localitate, Eugen Grabovschi, parlamentar  și pedagog, Nicolae Cerchez, profesor de istorie ş.a.        

Între protagoniștii cărții sunt Ion și Anatol Boldumea, muzicanți în orchestra lui Nicolae Botgros, Tatiana Manole-Botnaru, doctoră în economie, Leo Butnaru, scriitor și traducător, Ion Perju, actualul ministru al Agriculturii, Efim Aramă, doctor în științe fizico-matematice, profesor universitar etc. 

Ion Cernei  

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker