Politic

Preferințele politice ale cetățenilor moldoveni la început de 2017

În Parlament ar accede cinci formațiuni politice dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Este vorba despre Partidul Socialiștilor, care ar acumula 37,8% din voturi, Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – 9,2%, Partidul Acţiune şi Solidaritate – 8,7%, Partidul Democrat din Moldova – 7,2% și Partidul Nostru – 6,1%. Aşa arată tabloul prezentat zilele trecute în urma unui sondaj de opinie al Asociației Sociologilor şi Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, tabloul ar arăta în felul următor (fiecare respondent a putut alege un singur răspuns):

Partidul Comuniștilor nu ar trece pragul electoral de 6%, obținând un scor electoral de doar 2,9%. În afara parlamentului ar rămâne și Partidul Popular European, cu 1,7% din voturi. Partidul Liberal ar acumula 1,1%, iar pentru Partidul Liberal Democrat ar vota 0,8%.

Aproximativ 17% din cei intervievați nu știu cu cine să voteze.

Datele au fost colectate în perioada 2-10 ianuarie 2017, pe un eșantion reprezentativ de 1179 persoane.

 

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker