Evenimente

Din nou reforme în sistemul sănătăţii

La sfârşitul săptămânii trecute Guvernul a discutat conceptul reformei sistemului spitalicesc din Republica Moldova.

Pavel Filip, şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că în acest an Guvernul îşi propune să lanseze o serie de reforme importante pentru societate, în care se înscriu şi 3 reforme care ţin de domeniul sănătăţii: reforma sectorului spitalicesc, a asistenţei medicale primare şi reforma sectorului de supraveghere a sănătăţii publice.

După cum relatează serviciul de presă al Guvernului, pro-iectul prevede că tipurile de spitale şi amplasarea acestora va fi determinată în funcţie de aria de acoperire, situaţia demografică şi infrastructura existentă. Este prevăzută, de asemenea, crearea spitalului universitar, o instituţie de excelenţă, care să îmbine componenta curativă, didactică şi de cercetare. În acelaşi timp, pentru monitorizarea şi supravegherea implementării reformei spitaliceşti se propune crearea unui Consiliu consultativ la nivel guvernamental.

 Asupra proiectului urmează să se expună toate părţile interesate, inclusiv reprezentanţi ai Parlamentului, ai instituţiilor medico-sanitare, ai asociaţiilor neguvernamentale din domeniu.

Foto simbol agrora.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker