Uncategorized

Dodon, despre scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui: Care-i problema?

Dodon, despre scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui: Care-i problema?

În cadrul emisiunii sale, Igor Dodon a vorbit și despre proiectul de lege care prevede scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui. Acesta a declarat că nu vede nici o problemă în asta.

„Eu tot timpul am pledat pentru întărirea instituției prezidențiale. Sunt împotriva faptului ca președintele să fie o persoană de formă, am trecut prin asta. Inițiativele sunt discutate de aleșii poporului, aceasta e altă ramură a puterii. SPPS trebuie să rămână în subordinea președintelui. Dar ceea ce ține de SIS, nu-l scoatem din subordinea președintelui, ci e în subordine dublă, și la Parlament, și la președinte.

Vicedirectorul va fi numit nu de președinte, dar de Parlament. Care-i problema? Nimeni nu vrea să schimbe șeful la SIS, la alte structuri. Nimeni nu-l dă afară. Eu pot propune acum un vicedirector, dar nu vreau, pentru că Maia Sandu va spune că îmi înaintez omul meu”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale.

Amintim că ieri, deputații Partidului Șor și cei ai Partidului Socialist din Republica Moldova au aprobat în două lecturi proiectul de lege privind scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker