EvenimenteSocial

Petiţie online: Vila prezidențială de la Condrița să fie transformată într-un centru de plasament pentru femei

Petiţie online: Vila prezidențială de la Condrița să fie transformată într-un centru de plasament pentru femei.

Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată în centru de plasament pentru femeile care sunt victime ale violenței sau hărțuirii domestice.

De această părere sunt cei aproape 300 de semnatari ai unei petiții online, inițiată de către activista civică Constanța Dohotaru, scrie zugo.md.

„Această vilă, ar putea adăposti zeci de femei, acum, pe timp de pandemie, când multe alte centre de plasament sunt în carantină și nu pot să le adăpostească. Dar prinse între patru pereți cu agresorul, în izolare domestică, cazurile de agresiune asupra femeilor exploadează, iar apelurile la Telefonul de Îndredere de la Centrul Internațional „La Strada Moldova” – 0 8008 8008, au crescut cu 35%!

În mijlocul Codrilor, având aer, liniște, femeile se vor putea simți în siguranță fizică / emoțională / psihologică / pandemică. Din presă putem afla că ‘pe teritoriul vilei cresc păsări, existând chiar și un incubator pentru a scoate pui, o seră pentru legume cu sistem propriu de irigare, stupi de albini și o livadă’, deci femeile ar putea crea o comunitate autosuficientă care poate deveni o afacere socială, sprijinită de stat“, susține autoarea petiției.

Petiția vine în contextul în care președinta aleasă, Maia Sandu, a spus că va continua să locuiască în apartamentul său. Cât despre vila prezidențială de la Condrița, a menționat că trebuie să analizeze cum poate fi folosită în beneficiul țării.

Vila prezidențială de la Condrița ar costa statul peste un milion de lei pe an și este situată la o distanță de 35 de kilometri de capitală, unde se întinde pe o suprafață de peste 500 de hectare.

Totodată, șeful statului în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a eliberat reședința prezidențială de la Condrița, în contextul apropierii datei în care își va încheia mandatul prezidențial. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker