Social

În raionul Șoldănești urmează a fi construite încă 4 puncte de lansare a rachetelor antigrindină

În raionul Șoldănești urmează a fi construite încă 4 puncte de lansare a rachetelor antigrindină.

În localitățile Sămășcani, Cobâlea, Mihuleni și Vadul-Rașcov va fi instalat câte un punct de lansare a rachetelor antigrindină. 

Despre necesitatea și eficiența rachetelor antigrindină în combaterea acestui fenomen meteorologic care provoacă pagube considerabile terenurilor agricole s-a discutat recent la o întrunire a factorilor de decizie din raion și reprezentanților Serviciului Special pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice, Unității Speciale Florești și Sângerei. La ședință au participat și primarii celor 4 localități. 

După cum menționează soldanesti.md, drept exemplu a fost adusă eficiența punctului de lansare a rachetelor antigrindină instalat în teritoriul s. Pohoarna, aria de protecție a căruia se extinde și asupra moșiilor satelor Rogojeni și Cotiujenii Mari, dar și unele studii de caz unde rachetele antigrindină s-au dovedit a fi eficiente. 

Conform proiectului și studiului de fezabilitate elaborat în acest sens, aceste posturi vor asigura protecția terenurilor agricole de pe întreg teritoriul raionului Șoldănești, cu o suprafață totală de aproximativ 55 mii hectare. Pentru amplasarea tehnicii antigrindină, autoritățile locale trebuie să ofere pentru construcția fiecărui punct rachetar un teren cu o suprafață de minim 30 ari. 

După întrunirea de la Consiliul Raional specialiștii, împreună cu primarii localităților indicate, au plecat în teritoriu pentru a determina locurile unde vor fi instalate punctele respective. Lucrările urmează să fie finalizate până la începutul lunii aprilie 2021. Instalațiile vor fi dotate cu lansatoare antigrindină, rachete, depozite rachetare, mijloace de comunicaţii, spaţii locative. Fiecare punct rachetar va fi deservit de către 4 persoane.

Potrivit statisticii oficiale, pe teritoriul țării circa 1 milion 665 mii hectare sunt protejate de sistemele antigrindină.      

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker