CUVÂNTUL la 25 de aniSocial

Ziarul şi rolul lui în viaţa cititorilor şi societăţii (II)

Ziarul şi rolul lui în viaţa cititorilor şi societăţii (II)

Nicolae Cojocaru min 1

Nicolae Cojocaru, doctor în filozofie, Germania: De mai mulți ani cunosc sâptămânalul  CUVÂNTUL. E o publicație care oglindește real viața oamenilor din cele patru raioane în care se difuzează – cu cele bune în ea, dar și cu multiplele probleme, dificultăți ce, cu regret, nu mai încetează să apară.

Însă, chiar dacă echipa ziarului urmărește constant nobilul scop – de a contribui la ajungerea spre mai bine -, asta de multe ori nu e pe placul unor factori de decizie, care nu vedeau și nu văd publicația cu ochi buni. Dar, cu toate dificultățile din calea sa, CUVÂNTUL a rezistat și, spre bucuria cititorilor săi, mai rezistă.

În cea mai mare măsură datorită susținerii din partea cititorilor săi permanenți. O fac pentru că ziarul este pentru ei de mare folos. Un gând al marelui filosof german Immanuel Kant spune: Nu te plânge, dacă ai fost strivit, odată ce ai acceptat să devii o râmă. CUVÂNTUL îi ajută pe oameni să nu devină nişte râme.

Cele mai frumoase urări pentru reputatul jurnalist Tudor Iaşcenco și pentru toți ceilalți care au făcut și continua să editeze săptămânalul CUVÂNTUL, ca și pentru cititorii săi, la remarcabila dată – un sfert de veac de la înregistrare și prima apariție! Mulţi ani şi noi succese!

Lora GROSU 3 min

Lora Grosu, orașul Șoldănești: Ziarul CUVÂNTUL reprezintă un instrument eficient de comunicare şi de asigurare a accesului cetățenilor la informaţii de interes public, fără de care democraţia nu poate exi-sta. Informarea corectă a cetăţenilor şi distribuirea informaţiei fără discriminare în funcţie de starea socială, apartenenţa politică, religioasă ori de altă natură constituie misiunea principală al ziarului CUVÂNTUL, de care echipa redacțională se conduce întocmai. 

Cu ocazia frumoasei vârste de 25 de ani de la înregistrarea ziarului, adresez sincere felicitări ziariștilor, mulţumindu-le pentru eforturile depuse în calitate de a patra putere în stat, respectată şi apreciată de o bună parte din societate. Le doresc noi succese, curaj, verticalitate şi multă libertate în exercitarea profesiei.

Nicolae Cotlau min

Nicolae Cotlău, fermier, s. Brânzenii Vechi, Telenești: Pentru mine CUVÂNTUL este un exemplu de presă regională care are misiunea de a informa și explica fenomene, situații aparent cunoscute de toată lumea, dar care cer o oarecare explicație pe care numai un autor bine pregătit, versat în fenomenele vieții social-politice, economice o poate da. 

CUVÂNTUL scrie despre problemele societății noastre, căutând a deconspira probleme de integritate, corupție, utilizare a banilor publici și o face fără ură și părtinire, situație care nu poate să nu fie acceptată de cititor, mai ales că faptele sunt bine documentate.

Adică gazeta CUVÂNTUL, apărută la 5 ani după declararea Independenței Republicii Moldova, s-a dezis de calapoadele presei sovietice, care putea într-un mod tendențios să distrugă viața unui om din simplul motiv că el gândește un pic altfel decât guvernanții sau mulțimea. Respectul față de om rămâne cea dintâi calitate a ziarului CUVÂNTUL. 

Un alt vector de activitate al acestei publicații este promovarea unor persoane care, în condiții deloc simple ale tranziției, încearcă să producă bunuri și servicii de calitate, promovează bunele practici și inițiativele civice din teritoriu. 

În cei 25 de ani de activitate CUVÂNTUL și pagina electroncă cuvintul.md au demonstrat cu prisosință că sunt permanent în slujba societății.  

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker