Social

Şi la sat vor avea blocuri sanitare în incinta şcolii

La începutul viitorului an de studii, elevii de la Liceul Teoretic din satul Cotiujenii Mari ar putea bene-ficia de grupuri sanitare situate în incinta instituţiei. Acest lucru îl promit constructorii, antrenaţi în implementarea proiectului „Renovarea blocurilor sanitare în liceu”, susţinut financiar de Guvernul SUA.

Iniţial, încăperile şcolii din satul Cotiujenii Mari erau dotate cu blocuri sanitare. Dar Slavic Guma, directorul instituţiei, susţine că acestea nu au funcţionat din lipsa apei curgătoare. Pentru a crea condiții sanitare adecvate, administrația liceului a exa-minat mai multe variante de soluționare a problemei. Astfel, în cadrul unei deplasări, în 2014, la Cotiujenii Mari, comandanții Armatei SUA, dislocate în Europa, au hotărât să acorde suport financiar pentru amenajarea blocurilor sanitare în liceu și construcția unei fântâni. Asta chiar dacă în localitate este apeduct.

Potrivit lui Ion Cibotari, reprezentantul firmei care execută comanda, toate lucrările urmează a fi încheiate în luna mai 2017. Directorul Slavic Guma a menționat că proiecte similare sunt implementate și în două instituții de învățământ din satele Ștefănești și Roșietici din raionul Florești. Contribuția cotiujenenilor a constat în perfectarea actelor necesare pentru efectuarea lucrărilor și darea blocurilor sanitare în folosință.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker