PoliticRezina

Primarul orașului Rezina Simion Tatarov: „Suntem martorii unui atentat asupra administrațiilor publice locale”

Primarul orașului Rezina Simion Tatarov: „Suntem martorii unui atentat asupra administrațiilor publice locale”.

Simion Tatarov, primarul orașului Rezina a venit la protestul organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru a-și exprima dezacordul față de politica Guvernului ce vizează plafonarea taxele locale.

„În cadrul unor pretinse consultări noi ne-am expus punctul de vedere și nu ne-au auzit. Astăzi suntem martorii unui atentat asupra APL deoarece ține de competența Consiliilor locale de a face politici în instituirea și modificarea taxelor locale. Primarii sunt acei care vin cu inițiative în acest sens și în condițiile în care ele sunt susținute de Consiliile locale, taxele locale sunt instituite, modificate sau diminuate.”

Primar la al doilea mandat, Simion Tatarov a declarat că în cei cinci ani de activitate niciodată nu s-a prezentat în fața Consiliului orășenesc cu inițiativa de a modifica taxele locale. „Noi promovăm o politică previzibilă pentru oamenii de afaceri, dar nu acceptăm sub nicio formă imixtiunea Guvernului, indiferent de culoarea politică a acestuia, în atribuțiile delegate Consiliilor locale, în treburile administrației publice locale. Aceasta este poziția noastră fermă.”

Potrivit alesului local, prin plafonarea taxelor locale, administrația publică centrală practic își șterge picioarele de tot ce înseamnă administrație publică locală, nu mai ia în calcul viziunile consilierilor locali și raionali, nimic nu mai ia în calcul.

„Atunci când au nevoie de voturi aleargă prin toată țara și spun multe povești, iar acum își bat joc cu ușurință de locuitorii teritoriilor administrate de noi și nu trebuie să tolerăm acest lucru.”

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker